Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uudet iPhone 12 ja iPhone 12 Pro saivat korjattavuusarvosanaksi 6 / 10 - puhelimet ovat sisäisesti hyvin samankaltaisia

Aiempien suppeampien purkukatsausten jatkoksi myös tunnetumpi iFixit on nyt julkaissut laajan ja vaiheittaisen katsauksensa Applen uusiin ensimmäisiin iPhone 12 -puhelimiin, iPhone 12:een ja iPhone 12 Prohon. Samalla se on antanut puhelimille korjattavuusarvosanan.

Myös iFixitin mukaan samankokoiset iPhone 12 ja iPhone 12 Pro sisältävät keskenään samanlaisia osia. Esimerkiksi näytöt ovat puhelimissa vaihdettavissa päittäin, vaikka iPhone 12 Pron näyttö tarjoaakin Applen mukaan suuremman tyypillisen enimmäiskirkkauden (800 vs. 625 nitiä).

Rakenteellisena erona iPhone 12:sta puuttuvat iPhone 12 Pron telekamera ja LiDAR-skanneri, mutta iPhone 12:ssa on samassa kohtaa muovinen tuki tyhjän tilan täyttämässä, joten tältäkin osin puhelinten suunnittelussa on pyritty samankaltaisuuteen.

Yhtenä muutoksena iPhone 12 -puhelimissa kaiuttimet on kiinnitetty kumitiivisteillä, kun aiemmin niiden takaisin asettaminen on vaatinut liimamateriaalin käyttöä. Kaiutin tulee poistaa akkua vaihdettaessa, joten tältä osin siirtyminen helpompaan poistamiseen ja takaisin asettamiseen onkin nyt ilahduttava muutos korjausten kannalta.

Lisäksi iFixit huomioi uusissa iPhone 12 -puhelimissa edeltäjistä tapahtuneita muutoksia. Apple on muun muassa luopunut L-muotoisesta akustaan ja palannut tavanomaiseen suorakulmion muotoiseen akkuun. Samoin Taptic Engine -värinämoottori on aiempaa hieman pienempi. Uutta sisäisesti ovat yhteensä 18 magneettia, jotka mahdollistavat MagSafe-lisävarusteiden kiinnittymisen iPhonen takapintaan.

iPhone 12 -puhelimet saivat iFixitiltä korjattavuusarvosanaksi saman 6 / 10 kuin edeltävät iPhone 11 -mallitkin.

Positiivista iFixitin mukaan ovat näyttö- ja akkuvaihtojen helppouden säilyminen prioriteettina myös uusien iPhone-mallien suunnittelussa, ja useimpien muidenkin tärkeiden komponenttien modulaarisuus ja helppo vaihdettavuus. Kasvaneet vedenkestävyyden eteen tehdyt ratkaisut monimutkaistavat joitakin korjauksia, ja lisäksi jos takalasi rikkoutuu, tulee koko runko vaihtaa. Lisäksi tuttuun tapaan uusissakin iPhone-malleissa käytetään monia erilaisia ruuveja, jotka vaativat käyttöön erilaisia meisselejä.