Myynti alkoi tänään – pitkään aikaan odotetuinta Lumia-mallia saa nyt Suomesta

Lumia 950 ja Lumia 950 XL ovat taatusti odotetuimmat Lumia-mallit pitkään aikaan. Kyseessä ovat ensimmäiset Windows 10:tä hyödyntävät Lumiat, joiden luvataan tarjoavan muun muassa tehoa ja laadukasta valokuvausta. Uutuuspuhelinten myynti alkoi Suomessa tänään.

Lumia 950 ja Lumia 950 XL jakavat keskenään monia ominaisuuksia. Samalla laitteet eroavat toisistaan muun muassa näytön koon ja järjestelmäpiirin saralla. Lumia 950:ssä on 5,2 tuuman näyttö ja Snapdragon 808 -piiri, kun taas Lumia 950 XL:stä löytyy 5,7 tuuman näyttö ja Snapdragon 810. Lisäksi kookkaampi malli hyödyntää nestejäähdytystä tehojen aiheuttaman lämmön hillitsemiseksi.

Lumia 950 XL:n kamera

Toinen etukäteen varsin kehuttu ominaisuus on kamera. Molemmissa uutuus-Lumioissa on 20 megapikselin PureView-takakamera, jonka käyttöä helpottaa optinen kuvanvakain.

Windows 10:n myötä Lumia 950 ja Lumia 950 XL tukevat myös uutta Continuum-toimintoa. Sen avulla universaalit Windows-sovellukset toimivat jopa puhelimesta ajettuina työpöytäsovellusten tavoin, jos laitteisiin liitetään ulkoinen näyttö. Väliin tarvitaan tosin erillinen, noin 99 euroa maksava Microsoft Display Dock -näyttötelakka.

Uusien huippu-Lumioiden myynti on nyt alkanut. Lumia 950:n suositushinta on 599 euroa ja Lumia 950 XL:n 699 euroa. Kiinnostuneiden kannattaa kuitenkin toimia nopeasti, sillä kaikille tammikuun loppuun mennessä laitteen ostaneille Microsoft tarjoaa Continuumiin tarvittavan Display Dockin kaupan päälle.

Microsoft Display Dock