Nyt voit tilata uuden Chromecastin – hinta ei päätä huimaa

Uusi Chromecast on tarjolla keltaisena, punaisena ja mustana. TV-tikkujen rinnalla äänikeskeinen Chromecast Audio.

Google julkisti juuri uuden Chromecast-valikoiman. Tuttu TV-tikku uusiutui ja sai samalla rinnalleen erityisesti äänentoistoon keskittyvän vaihtoehdon. Nyt molemmat ovat tilattavissa Googlen laitekaupassa.

Uusi Chromecast

Chromecastin tehtävänä on edelleen suoratoistaa tai peilata sisältöä mobiililaitteilta television ruudulle. Sisältöä voi suoratoistaa useista Chromecastia tukevista mediasovelluksista, kuten YouTubesta ja Netflixistä. Samoin mobiilipelien pelaaminen on mahdollista isolla ruudulla. Näissä tapauksissa kännykällä voidaan ohjailla sisältöä. Chromecast tukee sekä Android- että iOS-laitteita.

Suoratoiston lisäksi käyttäjät voivat peilata suoraan Android-puhelimen tai Chrome-selaimen näkymän suurelle ruudulle. Tästä voi olla hyötyä esimerkiksi, kun halutaan esitellä valokuvia suuremmalle joukolle.

Uusi Chromecast on saanut uudenlaisen antennijärjestelmän, jonka ansiosta se reagoi aiempaa paremmin ympäröivän langattoman verkon muutoksiin. TV-tikku tukee 2,4/5 gigahertsin Wi-Fi-yhteyksiä.

Lisäksi Google tuo markkinoille Chromecast Audion. Kyseessä on hyvin samannäköinen laite, tosin varustettuna 3,5 millimetrin audioliitännällä HDMI:n sijaan. Chromecast Audio onkin tarkoitettu musiikin suoratoistamiseen mobiililaitteesta kaiuttimiin.

Sekä uusittu Chromecast että Chromecast Audio ovat nyt tilattavissa Google Storesta 39 euron hintaan. Chromecast lähtee matkaan lähes välittömästi. Chromecast Audion kohdalla ostajat joutuvat kuitenkin odottamaan hieman pidempään. Toimitusten luvataan tapahtuvan 12. lokakuuta mennessä.

Chromecast Audio