Uuden sukupolven akku esitelty – jopa kymmenkertainen latauslopeus?

Huawein alla toimiva Watt Lab on esitellyt uuden pikaladattavan litium-ioni-akun. Japanissa esitellyn teknologian luvataan mahdollistavan jopa kymmenkertaiset latausnopeudet tavallisiin akkuihin verrattuna. 50 prosentin lataus tapahtuukin vain minuuteissa.

Huawei esitteli kaksi erilaista akkua uuden teknologian demonstroimiseksi. Pienempi 600 milliampeeritunnin akku latautui 68 prosenttiin vain kahdessa minuutissa. Älypuhelinten kannalta kiintoisampi on 3000 milliampeeritunnin akku, joka latautui 48 prosenttiin viidessä minuutissa.

Tiedotteen mukaan teknologia on jo käynyt läpi useita testikierroksia Huawein testiyksikössä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että uudet akut olisivat valmiit markkinoille. Esittelyvideoiden perusteella akut nimittäin ladataan kookkaiden telakoiden avulla. Teknologian muuntamisessa kuluttajaystävälliseksi on siis vielä tekemistä.

Tästä huolimatta kyseessä on lupaava tuote, joka voisi osaltaan helpottaa mobiilialan virtaongelmia. Huawein mukaan uudet akut voisivat soveltua niin puhelimiin kuin muihin mobiililaitteisiinkin.

Demovideolla uusi pikaladattava akku ladataan kookkaassa telakassa