Uusi Nokia 3310 käy kaupaksi - kysyntä ”ennenkuulematonta”

HMD Globalin uusi retrohenkinen Nokia 3310 -puhelin näyttää nousevan hitiksi – eikä vain Suomessa.

Uusi Nokia 3310 on jo saapunut myyntiin muun muassa Intiassa viime viikon aikana. Kysyntä oli nähtävästi ylittänyt monissa myymälöissä tarjonnan ja näin puhelin myyty loppuun.

”Haluamme kiittää fanejamme heidän osoittamastaan rakkaudesta Nokia 3310:lle! Olemme todella häkeltyneitä vastaanotosta ja ennenkuulemattomasta kysynnästä tälle ikoniselle puhelimelle. Vakuutamme, että tuomme lisää puhelimia saataville pian”, todettiin HMD:ltä Nokiapoweruserille.

Myös Suomessa Nokia 3310:n ennakkomyynti on lähtenyt vilkkaasti liikkeelle. Täällä puhelin tulee myyntiin 31. toukokuuta, jolloin toimitukset käynnistyvät.

Näillä näkymin Nokia 3310:tä ei riitä myyntiin liikkeistä, vaan ennakkotilausten toimituksistakin osa venyy kesäkuun puolelle. ”Emme pysty toimittamaan puhelinta kaikille halukkaille, kun tilauksia aletaan kuun vaihteessa toimittaa. Myöskään vapaamyynti myymälöissä ei heti onnistu. Tarkoitus olisi saada kaikki ennakkotilatut puhelimet toimitettua viikossa tai kahdessa.”, kertoi DNA:n kuluttajamyynnin johtaja Sami Aavikko Kauppalehdelle.

Suomessa uuden 3310:n hinta on 59 euroa. Intiassa hinta on nokkelasti 3 310 rupiaa eli noin 46 euroa.

Uudet jo 3310:n rinnalla julkistetut Nokia-älypuhelimet Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 ovat tulossa myyntiin 3310:n vanavedessä vielä viimeistään kesäkuun aikana.

Uusi Nokia 3310 sisältää muun muassa 2,4 tuuman värinäytön, 2 megapikselin takakameran LED-kuvausvalolla, FM-radion sekä peräti 22 tunnin puheajan, kuukauden valmiusajan ja tietenkin legendaarisen matopelin. Sisäistä muistia puhelimessa on 16 megatavua, joka on laajennettavissa muistikortilla. Uusikin Nokia 3310 on vain 2G- eli GSM-puhelin, joka toimii 900 ja 1 800 megahertsin taajuuksilla. SIM-korttipaikkoja on kaksi kappaletta.

Nokia 3310 tulee saataville neljässä eri värissä: korkeakiiltoiset lämmin punainen ja keltainen sekä mattapintaiset tummansininen ja harmaa.