Huhu: Uudenlaisen iPhone-mallin tuotanto alkaa jo pian

Kiinasta kajahtaa tuoretta huhua, jonka mukaan Apple olisi keväällä esittelemässä uuden, pienen iPhone-mallin, ja tämän mallin tuotannon sanotaan alkavan tammikuussa. Taustalla on samainen China Telecomin vuoto, joka paljasti myös muutamien muiden kevään puhelimien julkaisuaikatauluja.

Gadgetz Arena -sivusto kertoo Kiinasta kantautuvista huhuista. Niiden mukaan uusi pieni iPhone-malli, nimeltään mahdollisesti iPhone 6c, julkaistaisiin huhtikuussa. Se korvaisi iPhone 5s:n Applen malliston edullisimpana puhelimena. Raportin mukaan laite käyttäisi neljätuumaista näyttöä, jonka resoluutio olisi samat 1136 x 640 pikseliä kuin iPhone 5s:n näytössä. Näyttöä suojaava lasi olisi reunoiltaan kaareva samaan tapaan kuin iPhone 6- ja 6s-malleissa, mutta muuten laite muistuttaisi ulkoisesti hyvin pitkälti iPhone 5s:ää. Värivaihtoehtoja sanotaan olevan kolme, eli hopea, kulta ja tumma avaruusharmaa.

Muita uuden iPhone-mallin huhuttuja teknisiä ominaisuuksia ovat kahden gigatavun RAM-muisti sekä sama A9-suoritin, jota myös uudet iPhone 6s -mallit käyttävät. Akun kapasiteetiksi kerrotaan 1642 milliampeerituntia, kun iPhone 5s:ssä kapasiteettia on hieman vähemmän, eli 1570 milliampeerituntia.

Tuoreet huhut osuvat yksiin monien aiempien huhujen kanssa, mutta uusimman raportin mukaan tämä ”iPhone 6c” ei kuitenkaan olisi hinnaltaan 5s:ää edullisempi. Kiinassa iPhone 5s maksaa 3288 juania, eli reilut 460 euroa, kun taas uuden mallin hinnaksi huhutaan jopa 4000 juania, eli noin sata euroa enemmän.