Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Monien himoitsemat virtuaalilasit nyt tilattavissa – tämän verran maksaa Oculus Rift

Vuosia kehitetyt ja monien himoitsemat Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasit ovat nyt ennakkotilattavissa. Suomi on yksi 20 maasta, johon laite on virallisesti julkaistu.

Oculus Rift -lasien toimitukset alkavat maaliskuussa, ja hintaa laseilla on 699 euroa. Hinnan päälle tulevat vielä toimituskulut. Virtuaalitodellisuus ei välttämättä ole ison yleisön kohdalla vielä lyönyt läpi ja hinta on kieltämättä huomattava. Oculus VR on kuitenkinvuosien mittaisella kehitystyöllään saavuttanut myös runsaasti näkyvyyttä ja huomiota, joten uteliaita varmasti riittää. Lisäksi yhtiön omistaa tätä nykyä Facebook, joten taustalla lienee reilusti pääomaa ja potentiaalia lasien myyntiin.

699 eurolla ennakkotilaaja saa itse virtuaalitodellisuuslasit, kaksi peliä sekä Microsoftin Xbox One -peliohjaimen, jota Oculus kehuu yhdeksi markkinoiden parhaista peliohjaimista. Yhtiö työstää myös erityisesti virtuaalitodellisuuskäyttöön kehitettyä Oculus Touch -ohjainta, jonka myynnin on määrä alkaa tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Rift-lasien ennakkotilaajat pääsevätkin halutessaan Touch-ohjaimen ennakkotilausjonossa kärkisijoille.

Oculus Rift -lasien käyttö edellyttää kohtuullisen tehokasta Windows-tietokonetta, ja yhtiön sivuilta voikin ladata testiohjelman, joka tarkistaa tietokoneen yhteensopivuuden lasien kanssa.