Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uuden iPhonen omistajat valittavat – bluetoothin kanssa ongelmia

Applen maaliskuussa esittelemä iPhone SE on ehtinyt olla joissain maissa jo pari viikkoa myynnissä, mutta nyt monet ensimmäisten joukkoon ehtineistä ostajista valittavat puhelimensa bluetooth-yhteyden olevan huono puheluissa.

Ongelma koskee erityisesti bluetoothin välityksellä puhuttujen puhelujen äänenlaatua sekä joissain tapauksissa myös GPS-navigoinnin ääniopastusta. Sen sijaan musiikki ja YouTube-videoiden äänet kuuluvat moitteetta.

Ongelmaa on ilmennyt käyttäjillä monissa eri maissa ja monien eri automerkkien bluetooth-laitteistojen kanssa.Lisäksi vikaa ilmenee niin iOS:n versioissa 9.3 kuin 9.3.1 sekä vielä beta-testivaiheessa olevassa versiossa 9.3.2. Vika ei kuitenkaan koske kaikkia iPhone SE -laitteita, mutta esimerkiksi Applen omalla keskustelupalstalla asiaa on puitu monen sivun edestä.

Tiedossa ei ole, johtuuko vika ohjelmistosta vai laitteistosta. Käyttäjät ovat kokeilleet monia tavanomaisia, yksinkertaisia korjauskikkoja menestyksettä. Applelta ei ole vikaa virallisesti kommentoitu, mutta eräät Applen tukeen yhteydessä olleet kertovat kuulleensa, että vika olisi Applen insinööreillä tiedossa, ja että korjausta työstetään.

iPhone SE:n bluetooth-ongelmista uutisoinut MacRumors mainitsee, ettei kyseessä ole ensimmäinen kerta, kun bluetooth aiheuttaa ongelmia iPhone-käyttäjille. Lokakuussa 2014 iOS 8 -päivitys tai tuolloin uudet iPhone 6 ja 6 Plus saattoivat aiheuttaa ongelmia autojen bluetooth-parittamisessa. Vika korjautui tuolloin iOS 8.1 -päivityksen myötä.