Tällainen on uusi Samsung Gear VR – laajempaa katselukulmaa tarjolla

Samsung esitteli tiistaina Galaxy Note7 -puhelimen rinnalla myös uuden version sen Gear VR -virtuaalitodellisuuslaseista. Note7 käyttää perinteisen micro-USB -liitännän sijaan uudempaa USB-C -liitäntää, joten Gear VR on päivitetty USB-C -aikaan, mutta myös muita uudistuksia on tehty.

Näkyvin muutos Gear VR:ssä on uusi väri. Aiemman vaalean sijaan uudet lasit ovat väritykseltään tummat. Ulkomuotoon ja mittoihin on tehty pieniä viilauksia.Uuden Gear VR:n mitat ovat 207,8 x 122,5 x 98,6 millimetriä ja paino 345 grammaa tyhjänä. Koko on kasvanut hieman joka suhteessa aiemmasta. Kasvaneiden ulkomittojen lisäksi Samsung on uusinut myös lasien pehmusteita, jotta lasit olisivat aiempaa mukavammat käyttää.

Tekniikan osalta uusi Gear VR tarjoaa aiempaa 96 asteen katselukulmaa laajemman 101 asteen näkymän. Uusi Gear VR on edelleen yhteensopiva myös aiempien eri Galaxy S7- ja Galaxy S6 -mallien kanssa, ja lasien mukana toimitetaan vaihdettavat sovitekappaleet, joilla sekä uutta USB-C:tä että vanhempaa micro-USB -liitäntää käyttävät puhelimet saadaan liitettyä laseihin.