Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nyt lähimaksaminen käy aurinkolaseilla - Visa esitteli uuden ratkaisun

Lähimaksaminen on päivän sana, mutta lähimaksun käyttäminen ei suinkaan rajoitu vain lähimaksukortteihin tai NFC-sirua käyttäviin älypuhelimiin. Visa on nyt esitellyt lähimaksumahdollisuuksilla varustetut aurinkolasit, uutisoi CNBC.

Visalla on aiemminkin ollut erilaisia lähimaksukokeiluja suurissa yleisötapahtumissa, ja tuoreimpana ovat lähimaksumahdollisuudella varustetut aurinkolasit, joita Visa testaa Yhdysvalloissa ja Australiassa. NFC-piirillä varustettuja aurinkolaseja on esitelty Texasin Austinissa järjestettävillä South by Southwest -festivaaleilla sekä Australian Kultarannikolla järjestettävissä surffitapahtumissa.

Visan aurinkolasit eivät poikkea tavallisista aurinkolaseista paljoakaan. Laseihin on vain piilotettu pieni NFC-siru, joka mahdollistaa lähimaksamisen. Maksu tapahtuu helposti käyttämällä laseja hetken aikaa lähimaksupäätteellä.

Visan lähimaksulasit ovat vasta prototyyppiasteella, eikä niitä ole suurelle yleisölle tarjolla. Kokeilulla Visa haluaa kuitenkin tunnustella yleisön reaktiota ja samalla selvittää, haluaisiko jokin yritys tai pankki mahdollisesti lähteä sponsoroimaan lähimaksulasien toteuttamista.