Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Unohda emojit – näin otat iPhonella käyttöön kaomojit eli japanilaiset hymiöt

Emojit ovat oiva tapa piristää viestikeskusteluja ja kertoa tuntemuksista viestien lomassa, mutta siinä vaiheessa kun äitisikin alkaa ripotella emojeja keskustelun sekaan, on aika uudistua.

Apple aikoo uudistaa iPhonen emojivalikoimaa tulevan iOS 10.2 -päivityksen myötä tuomalla mukaan 72 uutta emojia, muun muassa tuiki tärkeän ”face palm” -emojin. Vakavasti hymiöhommiin suhtautuva iPhone-viestittelijä voi kuitenkin erottautua edukseen ottamalla käyttöön kaomojit (japanin sanoista kao,kasvot, ja moji, merkki tai kirjain) eli japanilaiset hymiöt (^.^)

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tässä ohjeet, mitenotat kaomojit haltuun iPhonella.

Mene ensin iPhonen asetuksiin ja valitse Yleiset – Näppäimistö. Näppäimistöt-kohdasta pääset valitsemaan näppäimistön kielen sekä mahdolliset erityisnäppäimistöt. Todennäköisesti siellä ovat jo käytössä suomi- ja emoji-näppäimistöt.

Valitse ”Lisää näppäimistö…”, sitten Japani ja Kana. Näin käytössä on japanilainen kana-merkistö sekä kaomojit.

Kun kirjoitat viestiä ja haluat mukaan kaomojin, valitse näppäimistö samalla tavalla kuin vaihtaisit minkä tahansa näppäimistöjen välillä, eli pitkä painallus näppäimistöstä löytyvästä karttapallon kuvasta antaa valita käytettävän näppäimistön. Valitse kana-näppäimistö ja sitten alareunasta ^_^, jolloin saat kaomojit käyttöösi. Suomenkieliseen näppäimistöön voit jälleen palata karttapallon kautta.

✌︎(’ω’)✌︎