Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Acer julkisti tyylikkään Windows-puhelimen

Acer on julkistanut uuden Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmällä toimivan puhelimen, jota yhtiö esittelee tällä viikolla Las Vegasissa järjestettävillä CES-messuilla. 5,5-tuumaisella näytöllä varustettu Acer Liquid Jade Primo tarjoaa valmistajansa mukaan runsaasti esimerkiksi työkäytössä hyödyllisiä ominaisuuksia.

Liquid Jade Primo toimii Qualcommin kuusiytimisellä Snapdragon 808 -suorittimella, jonka tukena on kolme gigatavua RAM-muistia. Suoritin on varustettu myös erillisellä jäähdytyselementillä, jottei laite ylikuumenisi esimerkiksi raskaissa moniajotehtävissä. Sisäistä tallennustilaa puhelimessa on 32 gigatavua ja se on varustettu muun muassa kategorian 6 LTE-yhteyksillä ja 802.11ac MIMO -wifi-yhteyksillä. 5,5-tuumainen näyttö on AMOLED-tyyppiä ja tarkkuudeltaan 1920 x 1080 pikseliä. Laitteen etupuolelta löytyy kahdeksan megapikselin kennolla varustettu selfie-kamera ja takakameran varustukseen kuuluvat 21 megapikselin kenno sekä kaksois-LED -salama.

Laitteen muotoilu edustaa Acerin pyöreälinjaista Jade-perhettä, ja Windows 10 Mobile taasen tarjoaa hyödyllisiä ominaisuuksia vaikkapa ammattikäyttöön. Laite tukee muun muassa Continuum-toimintoa, eli sen voi yhdistää ulkoiseen näyttöön tai televisioon, jolloin ominaisuutta tukevat sovellukset näkyvät perinteisessä tietokonenäkymässä. Laitteeseen voi myös yhdistää näppäimistön ja hiiren helpottamaan työpöytäkäyttöä. Markkina-alueesta riippuen Liquid Jade Primo tuleekin myyntiin myös erillisen Display Dock -telakan tai telakan, hiiren ja näppäimistön kanssa.

Acer Liquid Jade Primon myynti alkaa helmikuussa. Pohjoismaiden hintoja ei vielä ilmoitettu, mutta laitteen hinnat Euroopassa alkavat 569 eurosta.