"Työmiehen" puhelin Kiinasta: Huippuominaisuudet ja iskunkestävyys alle 200 eurolla

Onko sinulla haussa tavallista kestävämpi älypuhelin? Takavuosina niitä oli markkinoilla useita, mutta nykyisin erikoisvahvoja puhelimia saa etsiä.

Monelle tuiki tuntemattoman kiinalaisen Blackviewin mallistosta löytyy edullinen vaihtoehto. Piirun verran alle 200 euroa maksava BV6000 kestää pienet kolhut ja pudotukset ja laitteen voi upottaa myös veteen. Lähtökohta on siis hyvinkin kiinnostava. Valmistajan omalla videolla puhelin tulee ehjänä ulos pyykinpesukoneen pyörityksestä.

BV6000 muistuttaa ulkoisesti Suomessakin myynnissä olevaa Cat S60 -älypuhelinta. Kovemman kestävyyden kääntöpuolena on iso koko ja 243 gramman paino.

Teknisesti BV6000 yltää vertailuun keskihintaisten Android-luurien kanssa. Puhelimessa on 4,7-tuumainen teräväpiirtonäyttö, 13 megapikselin takakamera, 3 gigatavua keskusmuistia ja 32 gigan sisäinen tallennusmuisti. Muistin määrää voi kasvattaa ujuttamalla laitteeseen muistikortin. Hyödyllinen ominaisuus on myös kahden sim-kortin tuki.

Puhelimen sivussa huomiota herättää SOS-painike, jonka kautta voi lähettää nopeasti sijaintinsa halutulle läheiselle.

BV6000 on selvästi suunniteltu kovempaan käyttöön. Avattavat suojukset on vahvistettu ruuveilla, joten ilman meisseliä ei pääse käsiksi esimerkiksi sim-korttipaikkaan. Onneksi valmistaja on pakannut tuotepaketin mukaan tarvittavan työvälineen.

BV6000:ssa on 4200 milliampeeritunnin akku, joten virtaa pitäisi riittää yli vuorokauden käyttöön yhdellä latauksella. Puhelin tukee pikalatausta.

Suomessa puhelinta myy esimerkiksi E-Ville -verkkokauppa.