Twitterin verkkoversion merkittävä uudistus tulee nyt kaikille

Twitterin verkkosivu on kokemassa suuren muutoksen. Yhtiö aloitti uuden työpöytäversion testauksen vuoden alussa ja on sen jälkeen kehittänyt palvelua yhdessä käyttäjien kanssa. Uudistuksen myötä muun muassa Twitterin yläpalkin päävalikko uudistuu ja kokonaisuutta tuodaan lähemmäs mobiilisovellusta. Jatkossa keskeisimmät osiot löytyvät sovelluksen sivupalkista ja samalla myös monia toiminnallisuuksia on päivitetty.

 

Uusina ominaisuuksina Twitter on vihdoin tuonut kirjanmerkit työpöytäversioon. Mobiilisovelluksesta kirjanmerkit ovat löytyneet jo yli vuoden ajan. Lisäksi esimerkiksi viestejä on uudistettu siten, että jatkossa Twitterissä käytävät keskustelut ryhmittyvät käyttäjille enemmän perinteisten viestisovellusten tyyliin.

Käyttöliittymään tehtyinä muutoksina käyttäjät voivat jatkossa vaihtaa useamman Twitter-tilin välillä suoraan päävalikosta ja rajoittaa esimerkiksi hakutuloksia uusilla filttereillä. Kaiken kaikkiaan uutta versiota on yritetty selkeyttää pelkistetymmällä käyttöliittymällä, jossa teksteille ja kuvakkeille on annettu enemmän tilaa. Käyttäjillä on myös vapaus valita tavallisen vaalean käyttöliittymän ja eri asteisten tummempien käyttöliittymien väliltä.

Ensimmäisille käyttäjille uudistetun Twitterin pitäisi olla saatavilla tänään. Toisin kuin testiversiossa ei lopullisessa versiossa ole enää mahdollisuutta palata Twitterin perinteisempään näkymään. Osa käyttäjistä voi joutua myös odottamaan uutta versiota jonkin aikaa, sillä uudistettu Twitter julkaistaan asteittain.

Twitterin uudistunut kotinäkymä.
Twitterin uudistunut kotinäkymä.
Twitterin nykyinen kotinäkymä.
Twitterin nykyinen kotinäkymä.