Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Twitter julkaisi sovelluksensa Applen Mac-tietokoneille – perustana uusi iPad-sovelluksia muuntava Catalyst-ratkaisu

Applen aiemmin tällä viikolla julkaiseman Mac-tietokoneidensa uuden macOS Catalina -käyttöjärjestelmäversion yksi uudistuksista on Catalyst, joka mahdollistaa sovelluskehittäjille iPad-sovellusten muuntamisen Mac-sovelluksiksi.

Nyt Catalystin avulla toteutettuna sovelluksena takaisin Macille paluun on tehnyt myös sosiaalisen median palvelu Twitter.

Uusi Twitter-sovellus on ladattavissa Mac App Storesta.

Macien Twitter-sovellus muistuttaa sen iPad-versiota mutta sisältää muutamia hienosäätöjä, jonka ansiosta sovelluksen pitäisi soveltua paremmin käytettäväksi kosketusnäytön sijaan hiirellä ja näppäimistöllä.

Twitterillä oli aiemmin pitkään oma erillinen Mac-sovelluksensa mutta sen tuki päättyi viime vuonna. Twitterin mukaan se on voinut nyt palata Macille Catalyst-pohjaisen sovelluksen muodossa sen tehdessä useiden eri alustojen yhteisestä kehitystyöstä helpompaa ja kustannustehokkaampaa.

Yleisesti ottaen Catalyst-sovellusten kehittämisen hankaluuksien on kerrottu kuitenkin yllättäneen sovelluskehittäjät, ja uusia sovelluksia sen avulla on julkaistu vasta rajallinen määrä. Twitteriä voidaan pitää toistaiseksi Catalystin myötä julkaistuista Mac-sovelluksista nimekkäimpänä.