Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Sony tekee nyt puhelinpelejä – tuttuja PlayStation-hahmoja puskee mobiiliin

Sony Computer Entertainment on ilmoittanut muodostavansa uuden ForwardWorks-yhtiön, jonka tarkoituksena on kehitellä pelejä älypuhelimille. Samalla Sony Computer Entertainmentin nimi muuttuu muotoon Sony Interactive Entertainment, lyhyemmin SIE.

SIE muodostaa alleen tytäryhtiön, joka aloittaa toimintansa 1. huhtikuuta. ForwardWorksin kerrotaan kehittävän pelisovelluksia hyödyntäen Sony PlayStationin takaa löytyvää vahvaa osaamista, pelinimikkeitä ja pelihahmoja.

ForwardWorksin tuotteet eivät kuitenkaan suuntaa PlayStation-konsoleille. Sen sijaan uuden yhtiön päämääränä on kehittää pelejä nimenomaan älypuhelimille ja muille älylaitteille.

Sonyn uudenlainen panostus mobiiliin muistuttaa kovasti Nintendon vastaavista liikuista, jotka ovat johtaneet yhtiön ensimmäisen mobiilisovelluksen julkaisuun. Lisää pelejä ja sovelluksia odotetaan Nintendolta vielä tämän vuoden aikana. Selvää siis on, että perinteisten konsolien ja videopelien valmistajat ottavat mobiilipelikentän vakavasti.

Mobiilipelien ohella Sony panostaa näkyvästi virtuaalitodellisuuksiin. PlayStation VR -lasit saapuvat markkinoille tulevana syksynä.

PlayStation VR.