Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tuttu tarinamuoto tuli myös osaksi Spotifyta - julkaisuja artisteilta

Lukuisista palveluista tuttu tarinatila tulee nyt myös Spotifyhin.

Musiikkipalvelu vahvisti testin Engadgetille.

Alun perin Snapchatista maailmanvalloituksensa vuonna 2013 aloittanut tarinatila on viime vuosina levinnyt kulovalkean tavoin sovellukseen jos toiseenkin. Facebookin, YouTuben, Instagramin ja jopa Linkedinin lisäksi se on nyt tulossa osaksi myös musiikin suoratoistopalvelu Spotifya. Tarinoita saattaa jatkossa ilmestyä esimerkiksi soittolistojen yhteyteen.

Tarinapäivitys Spotifyssa.

Ensi kerran tarinajulkaisuista Spotifyssa kuultiin jo keväällä 2019, jolloin korttimaiset, kappaleita taustoittavat tarinat koostuivat lähinnä tekstistä. Nyt testattavat tarinat ovat sen sijaan tutummassa videomuodossa.

Toistaiseksi tarinatila on Spotifyssa vasta kokeiluasteella ja nähtävissä vain osalle käyttäjistä. Käyttäjät itse eivät voi tarinajulkaisuja luoda, vaan ne on suunnattu artisteille. Tarinapäivityksin artistit voivat ottaa uudella tavalla yhteyttä faneihinsa ja muihin Spotify-käyttäjiin.

Ensimmäiset Spotify-tarinat on nyt julkaistu. Käyttäjät kertovat nähneensä niitä esimerkiksi Spotifyn suuren joululaulusoittolistan sekä Megan Thee Stallionin uusimman albumin yhteydessä. Tarinoilla terveisiään kertovat muun muassa Jennifer Lopez, Kelly Clarkson ja Pentatonix.

Aivan kuten muillakin alustoilla, myös Spotifyssa tarinasta toiseen voi hypätä näyttöä koskettamalla. Tauon tarinapäivitykseen saa tuttuun tapaan pitkällä kosketuksella.

Spotifyn mukaan se pyrkii aina löytämään uusia keinoja, joilla musiikkipalvelun käytöstä saataisiin entistä miellyttävämpää. Yhtiö ei vielä paljastanut, mitä suunnitelmia sillä on nimenomaan tarinatilan varalle, mutta ainakin testaus on nyt käynnissä älylaitteilla.