Tutkijat kehittivät uuden latausteknologian: Laite "varastaa" virtaa toiselta

Älypuhelimen akun kesto on asia, johon ei ole vielä löytynyt käyttäjiä tyydyttävää ratkaisua. Älypuhelimet kehittyvät vuosi vuodelta, mutta samaan aikaan akun kesto on yhä rajallisempi. Ratkaisua on haettu mahduttamalla puhelimiin isompia akkuja, mutta itse akkuteknologia on kehittynyt varsin hitaasti.

Kokonaan oma haasteensa on eri laitteiden jatkuva lataaminen. Aktiivisella käyttäjällä pitää olla mukanaan useita erilaisia latureita.

Tutkijat ovat löytäneet yhden ratkaisun, joka helpottaa laturien kanssa pelaamista. Massachusettsin yliopiston informaatioteknologian tutkijat kehittivät järjestelmän, joka mahdollistaa pienempien mobiililaitteiden hyötymisen isomman laitteen virtalähteestä. Toisin sanoen esimerkiksi aktiivisuusrannekkeen synkronointi älypuhelimeen onnistuu siten, että toimenpide rasittaa enimmäkseen älypuhelimen akkua. 

Bradioksi ristitty teknologia (lyhenne sanoista braid of ratios). Teknologian avulla pienlaitteiden virrankestoa voidaan pidentää merkittävästi.

Teknologiasta on hyötyä esimerkiksi laitteiden välisessä datan synkronoinnissa. Tällöin tietoja lähettävä laite käyttää toisen laitteen akkutehoa.

Järjestelmä on kehitetty siten, että se otetaan käyttöön vain kun akkuteho alkaa olla vähissä. Teknologia toimii bluetooth-yhteyden tavoin.

Bradio ei ole tutkijoiden mukaan vielä valmis massamarkkinoille, mutta kehitystyö jatkuu. Lähitulevaisuudessa siitä saavat toivottavasti nauttia muutkin kuin tutkijat.