Ei valmistusta, sen sijaan tuotekehitystä: älypuhelinvalmistaja ennakoi Saloon nyt 30-50 työntekijää

Turing Robotic Industriesin toimitusjohtaja lupaa jälleen työpaikkoja Saloon. Kohua aiemmilla lupauksillaan puhelintuotannosta Salossa herättänyt yritys on tuomassa vielä tänä vuonna myyntiin uutta puhelintaan, jonka tuotanto tapahtuu kuitenkin Kiinassa.

Salon Seudun Sanomien mukaan TRI:n toimitusjohtaja Steve Chao on kertonut, ettei Saloa ole kuitenkaan unohdettu. ”Uskon, että ensi vuonna voimme palkata Saloon 30–50 hengen tuotekehitys- ja testaustiimin”, Chao kertoi.

Turingin uuden Appassionato-puhelimen kerrotaan olevan Suomessa suunniteltu. Tämä käy ilmi myös puhelimen takaa löytyvästä Designed in Finland -tekstistä.

Turingin piti alun perin aloittaa puhelinvalmistus Salossa entisissä Nokian tiloissa, mutta sittemmin suunnitelmat ovat muuttuneet. Tänä vuonna Turing löysi yhteistyökumppanikseen kiinalaisen TCL:n, joka valmistaa lisenssillä myös Alcatel- ja BlackBerry-puhelimia.

Salon Seudun Sanomat kertoo, että Chaon mukaan uutuuspuhelimen tuottaminen Salossa ei olisi ollut kannattavaa. Appassionatoa seuraavien edistyksellisempien mallien kehittämisessä tarvitaan kuitenkin tuotekehitystä ja testausta, johon Salossa on rahkeita.

Aiemmin Turingin uuden Appassionaton piti saapua syyskuussa. Puhelin on nähty viime aikoina useissa yhdysvaltalaismedioissa. Bloombergille Turingilta kerrottiin nyt puhelimen olevan tulossa vielä tänä vuonna, marras-joulukuussa. Puhelimen hinnasta on ollut myös liikkeellä erilaisia tietoja. Aiemmin halvemman PX8-version on kerrottu maksavan 1 099 dollaria ja kalliimman GX8:n 1 599 dollaria. Nyt puhelimen hinnaksi on kuitenkin kerrottu 999 dollaria, sisältäen kahden vuoden tilauksen concierge-palveluun.

Turing Appassionaton runko tulee olemaan metallipohjaista Liquidmorphium-komposiittimateriaalia, joka yhdistää zirkoniaa, kuparia, alumiinia, nikkeliä ja hopeaa. Teknisesti puhelimen järjestelmäpiiri on viime vuoden mallia, Qualcommin Snapdragon 821. Kamera on puolestaan varustettu Sonyn 12 megapikselin IMX378-kennolla ja näyttö 5,5 tuuman Samsungin valmistama AMOLED-näyttöpaneeli QHD-tarkkuudella. RAM-muistia on 8 gigatavua ja tallennusmuistia 128 gigatavua.

Turingia kohtaan on ollut paljon epäilyksiä – ja syystä. Appassionatoa edeltäneen ensimmäisen Turing-puhelimen toimitukset epäonnistuivat pahasti. Ennakkotilaajat saivat vain raakileen esiversion laitteesta ja vasta myöhemmin luvattiin toimittaa alkuperäisten lupausten mukainen laite. Sittemmin ensimmäisen puhelimen jatkosuunnitelmat haudattiin ja Turing siirtyi kehittämään nyt odotettavaa Appassionato-puhelinta, joka tulee taas Android-käyttöjärjestelmällä aiemmin nähdyn Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmän sijaan.

Turing-pomo Chaon tavoite Turingille on 1 miljoonan Appassionato-puhelimen myynti, kertoi Bloomberg jo aiemmin. Se toisi Turingille jo miljardiluokan liikevaihdon.