Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Turing aikoo vahvistaa toimintaansa Salossa – ja lupailee vielä aiempaakin uskomattomampaa puhelinta

Turing Robotic Industriesin perustajaa, toimitusjohtajaa ja pääarkkitehtia Syl Chaota ei tohdi ainakaan pienistä puheista syyttää.

Viime viikolla kuultujen, jo varsin mahtipontisten suunnitelmien tulevasta Turing Phone Cadenzasta jälkeen Chao korottaa nyt panoksia tämän viikon sähköpostikirjeessään. Nyt puheen alla on suunnitelmat vuodelle 2018 suunnitellustaTuring Monolith Chaconne -puhelimesta.

Chao kertoo myös kuinka Saloon tehtaansa ja tuotekehityskeskuksensa pystyttänyt Turing aikoo vahvistaa asemaansa kaupungissa ja alkaa seuraavaksi valmistamaan prototyyppejä tulevasta Cadenza-puhelimesta.

– Jos maailmassa on yksi paikka, jossa Turing Phone Cadenza voi muuttua todeksi, se on Suomen Salo, toteaa Chao.

Salolaisinsinööreillä ainakin työtä ja haasteita riittää Chaon suunnitelmien toteutuksessa.

Ensi vuodelle kaavaillun Cadenzan kun pitäisi jo tarjotamuun muassa kaksi kappaletta Snapdragon 830 -suorittimia ja 16 suoritinydintä, 12 gigatavua RAM-muistia, 512 gigatavua sisäänrakennettua tallennustilaa, kaksi muistikorttipaikkaa, neljä SIM-korttipaikkaa, 20 megapikselin kaksoisetukamera sekä 60 megapikselin "iMAX 6K" -takakamera peräti neljällä kamerakennolla. Virtaa laitteelle tarjoaa kolminkertainen virtalähde, johon kuuluu muun muassa vetypolttokenno.

Ja vuoden 2018 Monolith Chaconne vain korottaa panoksia tästä. Snapdragon 830 -piirien määrä nostetaan kolmeen, RAM-muisti 18 gigatavuun, tallennusmuisti muistikorttien kera jo 1,2 teratavuun ja näytön koko 6,4 tuumaan – ja tarkkuus 4K-tasolle. Aiempien Cadenza-suunnitelmien 5,8 tuuman 2K-näyttö olikin varmaan jonkinlainen järjen liphsahdus hulluuden seassa.

Turing Monolith Chaconnelle luvataan uskomattomia speksejä.

Ainoassakaan älypuhelimessa ei ole toistaiseksi nähty useampaa järjestelmäpiiriä. Turingin suunnitelmissa on yhdistää laitteen suorittimet yhdeksi kokonaisuudeksi laitteen WiGig-yhteyden ja sisäisen USB 3.0 -yhteyden avulla.

Mihin tällaista laskentatehoa älypuhelimessa sitten tarvittaisiin? Chaon mukaan tekoälyn sekä uuden ajan laskennallisen älykkyyden eli computational intelligencentarpeisiin.

Turingin huikeisiin suunnitelmiin olisi mukava uskoa, mutta näytöt kertovat toistaiseksi toista. Yritys ei ole saanut vielä ensimmäistäkään valmista puhelinta markkinoille ja toimitetut esiversiot ensimmäisestä puhelinmallista ovat olleet täysiä raakileita.

Salossa on paljon osaamista, mutta näiden ex-nokialaisteen laskennallinen älykkyys tuskin on tarpeeksi täyttämään ja muuttamaan todeksi Chaon uskomattomia suunnitelmia tulevien kahden vuoden aikana luvassa olevista puhelimista.

Havainnekuva tulevasta Turingista.