Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tulossa testiin: Lenco Classic Phono

Classic Phono vie käyttäjänsä ajassa taaksepäin muun muassa retro-tyylisellä muotoilullaan sekä vinyyli- ja kasettisoittimillaan.

Nykypäivänä valtaosa musiikin kuuntelemisesta tapahtuu nykyään Internetin välityksellä. Tämä ei sinänsä ole ihme, sillä musiikin suoratoistopalvelut tarjoavat käyttäjilleen todella laajan valikoiman kaikenlaista musiikkia. Lisäksi niiden käyttäminen on suhteellisen vaivatonta.

Tästä huolimatta esimerkiksi vinyylilevyjen myyntiluvut ovat kasvaneet viime aikoina. Myös CD-levyt ovat edelleen kovassa suosiossa. Voidaan siis todeta, että maailmasta löytyy edelleen paljon ihmisiä, jotka ostavat musiikkinsa mielellään fyysisinä kopioina. Lisäksi vanhoja CD- ja vinyylilevyjä voi itse kullakin löytyä hyllyistä pölyttymästä, eikä niiden sisältämiä kappaleita tai muita ääniraitoja välttämättä löydy enää edes Internetin ihmeellisestä ja monipuolisesta maailmasta.

Onneksi on olemassa Lencon Classic Phono -äänentoistojärjestelmän kaltaisia laitteita, jotka tarjoavat mahdollisuuden kuunnella musiikkia muualtakin, kuin Internetistä.

Jopa C-kasetit takaisin elävien kirjoihin

Classic Phono -äänentoistojärjestelmän nostalginen muotoilu miellyttää varmasti monenkin ihailijan silmää. Laitteen muotoilu ei ole kuitenkaan ainoa asia, mikä tällaisia mietteitä herättää, sillä CD- ja vinyylilevyjen lisäksi tämä laite kykenee soittamaan musiikkia myös vanhalta kunnon C-kasetilta.

Sen lisäksi, että Classic Phonon käyttäjä voi halutessaan kaivaa kaikki omistamansa C-kasetit esiin laatikoiden ja varastojen pimeimmistä nurkista ja kuunnella niiden tarjoamia sulosointuja, tämä laite tarjoaa myös vaihtoehdon tallentaa kasettien ja vinyylien äänet digitaaliseen muotoon, esimerkiksi USB-tikulle. Tällöin vanhempien levyjen ja kasettien sisältämät ääniraidat ja kappaleet saadaan säilymään pidempään ja varmemmin.

CD- ja vinyylilevyjen sekä C-kasettien lisäksi Classic Phono kykenee soittamaan musiikkia AM- ja FM-radion sekä USB:n kautta. Näin ollen se ansaitsee kehuja ainakin äänilähteiden monipuolisuuden ansiosta, vaikka Bluetooth-yhteyttä ei TCD-2550 -mallista löydykään. Classic Phonon sisäänrakennetut kaiuttimet poistavat tarpeen erillisille kaiuttimille, mutta toisaalta ulkoisten kaiuttimien liitäntämahdollisuus voisi tuoda laitteelle myös oman lisäarvonsa. Tällaista mahdollisuutta Classic Phono ei kuitenkaan tarjoa.

Laitteen mukana tuleva kaukosäädin helpottaa myös sen käyttöä, kun musiikkia kuunnellaan  CD-levyltä tai USB:ltä. Kaukosäätimessä löytyy kuitenkin hieman kummallisia puutteita nykyaikaisiin äänentoistojärjestelmiin verrattuna. Siinä ei nimittäin ole painikkeita laitteen virran katkaisemiselle tai äänenvoimakkuuden säätämiselle. Laitteen virtaa ja äänenvoimakkuutta voidaan siis säädellä vain ja ainoastaan itse laitteen hallintapaneelista. Toisaalta tätä voidaan pitää myös sellaisena tekijänä, joka lisää laitteen vanhanaikaisuuden uskottavuutta.

Ensivaikutelmat Lencon Classic Phono -järjestelmästä ovat lupaavia, ja laite vaikuttaa vähintäänkin mielenkiintoiselta kokonaisuudelta. Tulemme testaamaan laitteen perusteellisemmin lähipäivinä, jonka jälkeen kerromme muun muassa sen äänenlaadusta ja toiminnasta tarkemmin.

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.