Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tulossa pian Land Rover -puhelimia – Cat- ja Kodak-puhelimia jo tekevä Bullitt Group sai uuden omistajan

Kestävät Cat-merkkiset älypuhelimet tunnetaan laajasti Suomessakin. Nyt niitä kehittävä ja myyvä brittiläinen Bullitt Group on saanut uuden pääomistajan, kun enemmistö yhtiöstä on myyty pääomasijoittaja Exponentille.

Caterpillarin Cat-brändin lisäksi Bullitt Group on tuonut jo aiemmin markkinoille älypuhelimia myös takavuosina kameroista ja filmeistä tunnetun Kodakin brändillä. Ja lisää on luvassa: vielä tänä vuonna Bullitt aikoo esitellä ensimmäiset Land Rover -puhelimensa. Bullitt Group lisensoi käyttöönsä tunnettuja tuotemerkkejä, joiden avulla se pyrkii kiihdyttämään puhelintensa menekkiä.

Tulevien legendaarisen maastoautomerkin brändiä lainaavien Land Rover -puhelinten on jo aiemmin kerrottu olevan suunnattu ulkoilmaseikkailijoille, joten todennäköisesti Cat-puhelinten tavoin myös Land Rover -puhelinuutuudetkin tulevat olemaan tavallista kestävämpiä – kenties suojattuja iskuja vastaan sekä veden- ja pölynkestäviä.

Exponentin Bullitt Groupista maksama kauppahinta ei ole tiedossa. Asiasta kertovan Financial Timesin mukaan johto kiistää kuitenkin huhut 100 miljoonan punnan kauppahinnasta virheellisinä. Yhtiön kolme perustajaa ja aiemmin sijoituksen tehnyt Business Growth Fund jatkavat yhä vähemmistöomistajina yhtiössä.

Vuonna 2016 Bullitt ylsi julkaistujen taloudellisten tietojen mukaan 30 prosentin toimitettujen puhelinten kasvulla 36 prosentin liikevaihdon kasvuun 135 miljoonaan dollariin. Tappio ennen veroja kutistui 4,3 miljoonasta 1,4 miljoonaan. Nettotulosta heikensi kuitenkin 10,7 miljoonan dollarin sisäisen velan alaskirjaus. Sisaryhtiö Bullitt Audion suunnitelmissa oli tuoda markkinoille digitaalisia radioita Isossa-Britanniassa legendaarisella Marconi-brändillä. Näistä suunnitelmista on kuitenkin nyt luovuttu.