Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vuotokuvat: Uuden Samsung Galaxy Noten ulkonäkö paljastui

Samsungin tulevan Galaxy Note 6:n/7:n esittelyyn on vielä pari kuukautta aikaa, mutta laitteen ulkonäöstä on nyt saatu hyvin vahvoja viitteitä, kiitos vuotaneiden kaavakuvien ja tietokonemallinnusten.

Ahkerana kuvavuotajana tunnettu Steve Hammerstoffer sekä uSwitch-sivusto esittelevät kuvia, jotka antavat varsin hyvän käsityksen Samsungin tulevasta huippumallista. Laite on selvästi tunnistettavissa Samsungiksi ja tuo jossain määrin mieleen S6 edge- ja S7 edge -mallit.

Mitoiltaan laite on uSwitchin mukaan153,5 x 73,9 x 7,9millimetriä, ja on näin hieman kapeampi ja aavistuksen paksumpi kuin edeltäjänsä Note 5 (153,2 x 76,1 x 7,6millimetriä)ja hieman isompi kuin 5,5-tuumaisella näytöllä varustettuS7 edge(150,9 x 72,6 x 7,7millimetriä).

Kuvissa näkyy myös muutamia yksityiskohtia, jotka vahvistavat aiempia huhuja teknisistä ominaisuuksista. Tulevan Galaxy Note -sarjalaisen on nimittäin huhuttu olevan sekä ensimmäinen iirisskannerilla varustettu että ensimmäinen USB-C -liitännällä varustettu älypuhelin Samsungilta. Alaosan liitäntä näyttäisi olevan juurikin USB-C -tyyppinen ja näytön yläpuolella oleva runsas määrä antureita tai kameroita viittaisi siihen, että iirisskanneri voisi olla mukana menossa. Näiden lisäksi kuvissa näkyy myös Note-sarjan laitteille ominainen S Pen -ohjauskynä.

Laite näyttäisi kuvissa olevan varustettu reunoiltaan kaarevalla näytöllä, ja onkin huhuttu, että laitteen mallinimi voisi olla Galaxy Note 7 edge. Tosin jo pelkästään mallinimeen kuuluva numerokin on vielä vain huhu, sillä viime vuonna julkaistiin Note 5, joten loogisesti tänä vuonna vuorossa olisi Note 6. Huhun mukaan Samsung haluaisi kuitenkin yhtenäistää numeroinnin kevään Galaxy S -mallien kanssa ja olisi siksi hyppäämässä kutosen yli.