Tulevan OnePlus 7 Pro -huippupuhelimen näyttö sai näyttötestaajalta huippuluokan arvosanan

OnePlus on jatkanut tipoittaisia paljastuksia uusista OnePlus 7 Series -puhelinmalleistaan ennen puhelinten 14. toukokuuta tiedossa olevaa täyttä julkistusta.

Tänään OnePlus on kertonut, että näyttötestaaja DisplayMate on myöntänyt uudelle OnePlus 7 Pro -lippulaivapuhelimelle A+ Top Tier Display Rating -luokituksen. Tällä arvioinnilla OnePlus 7 Pro nousee muun muassa Samsungin huippupuhelinten ja Applen viimeisimpien iPhone XS ja XS Max -mallien kanssa älypuhelinnäyttöjen kärkijoukkoon.

OnePlussan mukaan OnePlus 7 Pron näyttö suoriutui poikkeuksellisen hyvin testin kaikissa kategorioissa, erityisesti värintoistossa, kirkkaudessa, kontrastin tarkkuudessa ja pikselitiheydessä. OnePlus 7 Pro muokkautuu käyttäjänsä tarpeisiin, ja sallii myös näytön kalibroinnin väritasapainoa ja -lämpötilaa säätämällä.

OnePlus on aiemmin vihjannut näytön olevan OnePlus 7 -puhelimissa aiempaa ja nopeampi sulavampi. Huhujen mukaan käytössä on tavallista 60 hertsiä suurempi 90 hertsin virkistystaajuus. Lopputuloksena esimerkiksi käyttöliittymän animaatiot ja muut liike näytöllä näyttää aiempaa sulavammalta.

OnePlus 7 Pron näytön koko on tiettävästi noin 6,7 tuumaa ja AMOLED-tekniikalla toteutettu näyttö sisältää 3120×1440 pikseliä eli enemmän kuin aiemmin OnePlus-puhelimissa. Huhujen mukaan näyttöpaneeli on Samsungin valmistama.

OnePlus kertoo nyt myös, että OnePlus 7 Pro suodattaa haitallista sinistä valoa ja suojelee näin käyttäjänsä silmiä pitkäaikaisen käytön rasitukselta paremmin kuin koskaan aiemmin. Käyttömukavuuden takaamiseksi parannellut ominaisuudet antavat käyttäjälle mahdollisuuden säätää värilämpötilaa ja kirkkautta. Panostukset OnePlus 7 Pro:n käyttäjäystävällisyyteen on palkittu riippumattoman VDE Testing and Certification Instituten Safety for Eyes -tunnustuksella.

OnePlussalta odotetaan jopa kolmea uutta puhelinmallia: OnePlus 7 sekä OnePlus 7 Pro ja OnePlus 7 Pro 5G. Näistä kaksi viimeksi mainittua ovat todennäköisesti vaihtoehtoisille markkinoille, eli Suomeen voidaan odottaa OnePlus 7 -perusmallia sekä OnePlus 7 Pro 5G -huippumallia. Suomessa Elisa on vahvistanut OnePlussan 5G-älypuhelimen olevan tulossa myyntiin sen kautta toisen vuosineljänneksen eli huhti-kesäkuun aikana.

OnePlussan toimitusjohtajan Pete Laun mukaan OnePlus käyttää uusissa malleissaan näyttöön rahaa komponenttitasolla kolme kertaa enemmän.

OnePlussan mukaan uusien puhelinten näyttö on nopea ja sulava.
OnePlussan mukaan uusien puhelinten näyttö on nopea ja sulava.

Vuotaja Ishan Agarwal paljasti aiemmin yhteistyössä Android Central -sivuston kanssa joukon OnePlus 7 Pron teknisiä ominaisuuksia, kuten näytön tavallista 60 hertsiä suuremman 90 hertsin virkistystaajuuden ja aiempia OnePlus-puhelimia suuremman Quad HD+ -tarkkuuden näytön sekä 4 000 milliampeeritunnin akun tuella OnePlussan 30 watin Warp Charge -pikalataukselle.

Älypuhelimissa tavanomaista 60 hertsiä suurempi virkitystaajuus on nähty aiemmin Razer Phonessa ja Razer Phone 2:ssa (120 hertsiä) sekä Asus ROG Phonessa (90 hertsiä). Tableteista Applen iPad Pron ProMotion-näytöt tarjoavat myös vaihtuvan, jopa 120 hertsin virkitystaajuuden. Suurempi virkistystaajuus mahdollistaa muun muassa sulavammat animaatiot näytöllä.

Uusista OnePlus-puhelimista 90 hertsin näyttö olisi ilmeisesti tulossa kaikkiin OnePlus 7 -sukupolven malleihin.

Tuttu vuotaja OnLeaks on kuitenkin yhteistyössä Pricebaba-sivuston kanssa julkaissut suunnittelutiedostojen perusteella mallinnettuja, alta löytyviä kuvia uusista puhelimista.

OnePlus 7:n ja OnePlus 7 Pron keskeisimmät ulkoiset erot näyttävät olevan Pro-mallin kolme takakameraa kahden sijaan sekä yläreunasta esiin nouseva etukamera, joka poistaa tarpeen lovelle näytössä.

Väitetty OnePlus 7 Pro -malli on nähty aiemmin jo myös live-kuvissa (myös alla). Kuvissa nähty puhelin on näytöllä näkyvien tietojen mallikoodiltaan GM1915. Lisäksi kuvassa listataan teknisiksi tiedoiksi 6,67 tuuman Super Optic -näyttö, Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, 8 gigatavua RAM-käyttömuistia, 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia sekä 48+16+8 megapikselin kolmoiskamera.

AllAboutSamsung-sivuston Max J. on myös twiitannut kattavasti luotettavalta vaikuttavia tietoja sekä OnePlus 7:n että OnePlus 7 Pron teknisistä ominaisuuksista. Alle on koottu toistaiseksi OnePlus 7:stä ja OnePlus 7 Prosta kuullut huhut. Huomionarvoista on, että ainostaan OnePlus 7 Prossa on pääkamerassa optinen kuvanvakain. Lisäksi ainoastaan siinä on tietojen mukaan käytössä uutta nopeampaa UFS 3.0 -tallennusmuistia sekä tehokkaampaa 30 watin Warp Charge -pikalatausta.

OnePlus 7 Prota odotetaan markkinoille jopa 12 gigatavun RAM-käyttömuistilla varustettuna. Molemmissa on sisuksissa Qualcommin viimeisin huippuluokan Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri sekä sormenjälkilukija löytyy näytön alta.

OnePlus 7

 • Design pitkälti kuin OnePlus 6T:ssä
 • Noin 6,4 tuuman tasainen näyttö Full HD+ -tarkkuudella (2340×1080 pikseli 90 hertsin virkistystaajuudella ja pienikokoisella lovella keskellä näytön yläreunaa
 • Näytönalainen sormenjälkilukija
 • Kaksi takakameraa: pääkamera ja syvyyskamera
  • 48 megapikselin pääkamera f/1,7-aukolla
  • 5 megapikselin syvyyskamera
 • Etukamera näyttölovessa
 • Qualcomm Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri
 • 6 + 128 Gt ja 8 + 256 Gt -muistiversiot
 • 3 700 milliampeeritunnin akku
 • 20 watin OnePlus-pikalataus

OnePlus 7 Pro

 • Tulossa saataville mahdollisesti 4G- ja 5G-versioina
 • Noin 6,7 tuuman sivuille kaartuva Quad HD+ -tarkkuuden (3120×1440 pikseliä) AMOLED-näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella ja 19,5:9-kuvasuhteella
 • Näytönalainen sormenjälkilukija
 • Stereokaiuttimet
 • Kolme takakameraa: pääkamera, ultralaajakulmakamera ja telekamera
  • 48 megapikselin pääkamera f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 8 megapikselin telekamera 3x optiseen zoomiin f/2,4-aukolla
  • 16 megapikselin 117 asteen ultralaajulmakamera f/2,2-aukolla
 • Yläreunasta esiin nouseva etukamera
  • 16 megapikseliä ja f/2,0-aukko
 • Qualcomm Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri
 • 6 + 128 Gt, 8 + 256 Gt ja 12 + 256 Gt -muistiversiot, uusi nopeampi UFS 3.0 -tallennusmuisti
 • 4 000 milliampeeritunnin akku
 • 30 watin OnePlus Warp Charge -pikalataus
Mahdollinen OnePlus 7. OnLeaksin yhdessä Pricebaba-sivuston kanssa julkaisema kuva.
Mahdollinen OnePlus 7. OnLeaksin yhdessä Pricebaba-sivuston kanssa julkaisema kuva.
Mahdollinen OnePlus 7. OnLeaksin yhdessä Pricebaba-sivuston kanssa julkaisema kuva.
Mahdollinen OnePlus 7. OnLeaksin yhdessä Pricebaba-sivuston kanssa julkaisema kuva.
Mahdollinen OnePlus 7 Pro. OnLeaksin aiemmin Pricebaban kanssa julkaisema kuva.
Mahdollinen OnePlus 7 Pro. OnLeaksin aiemmin Pricebaban kanssa julkaisema kuva.
OnePlus 7 Pro? Kuvavuoto kiinalaisen Weibo-palvelun kautta.
OnePlus 7 Pro? Kuvavuoto kiinalaisen Weibo-palvelun kautta.
OnePlus 7 Pro? Kuvavuoto kiinalaisen Weibo-palvelun kautta.
OnePlus 7 Pro? Kuvavuoto kiinalaisen Weibo-palvelun kautta.