Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tuleva Pi Charger lupaa langattoman latauksen älypuhelimille jopa 30 senttimetrin etäisyydellä latauslaitteesta

Langaton lataus älypuhelimissa on vaatinut toistaiseksi puhelimen asettamisen tarkasti latausalustan päälle.

Lukuisat yritykset, kuten uBeam, kehittävät esimerkiksi koko huoneessa toimivaa langatonta latausta. Nyt mukaan kilpailuun astuu myös Pi Charger, joka lupaa ladata laitteita langattomasti pienemmän etäisyyden, 30 senttimetrin sisällä latauslaitteesta.

Startup-yritys Pi on esitellyt ensi vuonna markkinoille odotettavaa Pi Chargeriaan TechCrunch Disrupt -tapahtumassa San Franciscossa, jossa se osallistuu tapahtuman Startup Battlefield -kilpailuun.

Pi Charger tulee toimimaan Qi-standardia tukevien laitteiden kanssa. Käytännössä lähes kaikki älypuhelimet, joissa langaton lataus on nähty, ovat siis tuettuja. Näihin lukeutuvat muun muassa monet Samsungit, uusimmat Galaxy S8 ja Galaxy Note8 -puhelimet luonnollisesti mukaan lukien kuin myös uudet Applen iPhone 8, iPhone 8 Plus ja iPhone X.

Pi Charger hyödyntää Qi-latureista tuttua resonanssiin perustuvaa induktiota. Uutta laitteessa on tapa suunnata magneettinen kenttä oikeaan suuntaan ladattaville laitteille. Tämä olisi vaatinut aiemmin merkittävästi lataustehoa, mutta Pin kehittämän algoritmin ansiosta onnistuu yksinkertaisella mikrokontrollerilla. Latausteho kuitenkin heikkenee, mitä kauempana ladattava laite on kartiomaisesta Pi Chargerista. Maksimiteho Pi Chargerista on 20 wattia.

Pi-yritys syntyi Bostonin MIT-yliopistosta. Toistaiseksi yritys on nostanut rahoitusta 3,5 miljoonaa dollaria.

Pi Chargerin pitäisi tulla myyntiin vuoden 2018 aikana alle 200 dollarin hintaan.