Yksinkertainen laite, joka voi pelastaa peltipoliiseilta

Navigaattorit ovat jo pitkään voineet muun muassa kertoa nopeuskameroista eli peltipoliiseista. Nyt tähän tarpeeseen on luvassa yksinkertaisempikin laite, TrapTap.

Kickstarter-palvelun kautta joukkorahoitusta ennakkomyynnillä keräävä TrapTap varoittaa väreillä eri asioista: punainen kertoo liikennevalokameroista ja koulualueista, sininen poliisin valvontakameroista ja vihreä muistuttaa nopeusrajoituksesta.

TrapTap varoittaa eri väreillä asioista.

TrapTapin juju liittyy siihen, että sillä on myös helppo raportoida lisätietoa: jos esimerkiksi huomaa peltipoliisin, josta TrapTap ei varoittanut, kahdella laitteen painalluksella raportoi sen lisäykseksi tietokantaan. Vastaavasti jos esimerkiksi kamera on poistettu, kahdella painalluksella TrapTapin varoittaessa voi ilmoittaa turhaksi muuttuneesta ilmoituksesta.

Kahdella painalluksella voi raportoida lisätietoa TrapTapin tietokantaan.

Suomi kuuluu niiden 60 maan joukkoon, joista TrapTapin tietokantaan on jo kerätty ennakkotietoa. Myöhemmin käyttäjien lähettämät tiedot täydentävät näitä tietoja. Tarkkaa tietoa tietokannan kattavuudesta ei kuitenkaan ole.

TrapTap toimii Bluetoothilla liitetyn puhelimen yhteyksien kautta. Se hyödyntää puhelimen GPS-paikannustietoa sekä ilmoituksia. Virtaa itse TrapTap-laitteessa pitäisi riittää yhdellä latauksella kahdeksi vuodeksi.

Tällä hetkellä TrapTapin saa tilattua Suomeen vielä toimituskulujen kanssa 129 Kanadan dollarin eli vajaan 90 euron hintaan. Hinta on nousemassa 149 Kanadan dollariin eli reiluun 100 euroon, kun edullisemman hinnan kiintiö täyttyy. Yhteensä TrapTap on Kickstarterissa yltänyt jo noin 300 000 Kanadan dollarin myyntiin. Ostoaikaa on jäljellä nyt kahdeksan päivää.

TrapTapin toimitusten nyt tehtäville tilauksille pitäisi tapahtua heinäkuussa 2016.