Ajokortti tulossa ensi vuonna mobiilisovelluksena älypuhelimeen

Ensi vuonna pitäisi olla mahdollista saada ajokortti älylaitteeseen liikenteen turvallisuusvirasto Trafin mobiilisovelluksella. Asiasta kertoivat ensimmäisenä KP24 ja muut Lännen median lehdet.

Aluksi pelkkänä ajokorttina toimivalle sovellukselle kaavaillaan tulevaisuudelle päivityksiä, joilla lisätään uusia ominaisuuksia. Suunnitteilla on esimerkiksi, että sovellus osaa muistuttaa ajoneuvoverosta, lähestyvästä katsastuksesta tai ajokortin vanhentumisesta. Tulevaisuudessa myös muun muassa ajoneuvoveron voi maksaa suoraan sovelluksella.

Monilla on ajokorttiin liitetty muitakin ominaisuuksia, kuten kanta-asiakasetuja tai kirjastokortteja, ja Trafin sovellus tukee samoja käyttötarkoituksia kuin perinteinen muovikorttikin. Sovelluksen käyttäminen edellyttää niin kutsuttua vahvaa tunnistautumista, eli mobiilivarmenteen tai pankkitunnusten avulla kirjautumista.

Sovelluksen beetatestaus aloitetaan pienellä käyttäjäjoukolla vielä kuluvan vuoden puolella, mutta tarkka julkistusajankohta ei vielä ole tiedossa.