Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Totta se on - Netflix aikoo laajentua pelipalveluksi

Netflix aikoo toden totta laajentua pelipalveluksi.

Bloombergin raportti koko lailla vahvistaa aiemmat huhut.

Peliala käy parhaillaan läpi jonkinlaista murrosta yhä useampien toimijoiden julkaistessa omia suoratoistopalveluitaan, jotka perinteisen konsolin sijaan rakentuvat pilvipalveluiden varaan. Google, Apple, Microsoft ja monet muut ovat jo julkaisseet omat palvelunsa, ja pian on Netflixin vuoro.

Netflixin huhuttiin liittyvän pelipalvelukilpaan jo aiemmin, ja hiljattain yhtiö palkkasi urallaan muun muassa Electronic Artsilla ja Facebookin virtuaalitodellisuuspalveluiden parissa työskennelleen Mike Verdun, joka on ansainnut kannuksensa pelialalla useissa suurissa projekteissa.

Mike Verdu tulee toimimaan Netflixillä pelikehityksen johtajana, yhtiö on vahvistanut.

Raportti ei paljasta Netflixin suunnitelmasta tarkempia yksityiskohtia, ja vielä ei tiedetä esimerkiksi sitä, onko suoratoistojätin pelikirjasto koostuva yksinomaan varta vasten luodusta sisällöstä vai jo julkaistuista suosikkipeleistä Microsoftin xCloudin tapaan.

Lienee kuitenkin lähes varmaa, että omaa konsolia Netflixiltä ei ole luvassa. Sarja- ja elokuvapuolella suoratoistomarkkinoita hallitseva Netflix pitäytynee hyväksi koetussa reseptissään, joka perustuu täysin suoratoistolle.

Tulevaisuudessa Netflix-tilaajat voinevat siis halutessaan päivittää asiakkuuteensa myös pelikirjaston. Nähtäväksi jää, milloin Netflixin pelipalvelu ennättää markkinoille asti.