Uusi verkkokauppa Teknavi.com

TomTomilta uutuuskello "seikkailijoille": Tunnistaa kun nouset hiihtohissiin

TomTom on esitellyt Berliinin IFA-messuilla uusia kelloja ja aktiivisuusrannekkeen. Ehkä kiinnostavin tuote on seikkailuhenkisille käyttäjille suunnattu Adventurer-kello, joka on tarkoitettu etenkin vaeltajille, maastojuoksijoille, maastopyöräilijöille ja laskettelijoille.

Adventurer-kellossa on korkeuseroja mittaava barometri, kompassi ja gps-vastaanotin. Kellon avulla voi suunnitella harjoitusreitin etukäteen.

Kello tunnistaa laskettelijan siirtymisen hiihtohissiin automaattisesti. Näin laskija voi pitää helpommin kirjaa lasketuista rinnemetreistä.

Kello kertoo käyttäjälle eri tietoja sen mukaan, mikä lajiprofiili on kulloin valittuna. Keskeisiä tietoja ovat esimerkiksi matka, nopeus, korkeuserot, kaltevuus ja laskujen määrä. Jos vaeltaja eksyy, kello ohjaa tämän takaisin lähtöpisteeseen.

TomTom Adventurer mittaa sykkeen suoraan ranteesta ja sisältää langattomien kuulokkeiden kanssa toimivan musiikkisoittimen. Kello on myös aktiivisuusranneke ja kertoo päivän aikana kuljetut askeleet, matkan, kulutetut kalorit ja unen määrän. Laite tulee myyntiin lokakuussa 299 euron hintaan.

Uudet urheilukellot

TomTom esitteli Berliinissä myös uudet urheilukellomallistonsa. Spark 3- ja Runner 3 -kellojen ruudulta voi seurata omaa sijaintiaan. GPS-paikannukseen yhdistetty kompassi näyttää suunnan kohteeseen ja tarvittaessa opastaa tuntemattomilta seuduilta takaisin lähtöpisteeseen.

Molemmissa kelloissa on askelmittari ja eri urheilulajeille kuten juoksulle, pyöräilylle, uinnille, hiihdolle ja kuntosalille on omat harjoitustilansa. Suorituksen aikana voi seurata esimerkiksi aikaa, matkaa, nopeutta ja poltettuja kaloreita. Kellot tulevat saataville syksyllä 249 euron hintaan.