Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomessakin potentiaalia älypuhelinten hintojen laskulle

Älypuhelinten hinnat ovat pitkään olleet nousujohteisia. Viimeisimpänä esimerkkinä ovat Applen uudet iPhone 6s- ja iPhone 6s Plus -puhelimet, jotka hinnoiteltiin selvästi edeltäjiään kalliimmiksi. 128 gigatavun iPhone 6s Plus -mallista saikin maksaa parhaimmillaannoin 1100 euroa.

Halvempia älypuhelimia toivovilla saattaa olla lähivuosina parempia aikoja tiedossa. Samsungin on jo useaan kertaan huhuttu laskevan keväällä julkistettavan Galaxy S7 -lippulaivamallin hintaa ja Applenkin suunnalta on nähty erilaisia tarjouskokeiluita. Todellinen potentiaali piilee kuitenkin erilaisten aasialaisten matkapuhelinyhtiöiden laajentumisessa, mistäon huhuttu useaan eri otteeseen.

Viimeisimpänä vettä myllyyn on tarjonnut pari päivää sitten julkaistu Xiaomin tulos, joka kertoo yhtiön matkapuhelinmyyntien kasvun hidastuneen. Pääasiassa Kiinan markkinoilla toimiva valmistaja on tunnettu halvoista älypuhelimistaan, jotka sisältävät pitkälti samaa tekniikkaa kuin kalliimmat kilpailijansa. Takkuavian matkapuhelinmyyntien johdosta yhtiön on veikkailtu laajentavan markkinoitaan Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.

Yksi haaste matkapuhelinmyynnin laajentamisessa ovat Euroopan ja Yhdysvaltojen tiukemmat tekijänoikeuslait, jotka todennäköisesti rajoittaisivat Xiaomin toimintaa kolmansissa maissa. Tilanne on kuitenkin elossa ja hiljattain Xiaomi sai esimerkiksi solmittua patenttisopimuksen Qualcommin kanssa, mikä mahdollistaa puhelinten vapaamman myynnin. Vaikka sopimuksella ei ole suoraa vaikutusta länsimarkkinoihin, on toivo hintojen laskusta selvästi aiempaa suurempi.

Xiaomi Redmi Note 3:n Snapdragon-versio.

 

Xiaomin uusi Redmi 3 -puhelin.