Laajennettua todellisuutta tarjoava laite pian tilattavissa

Useat yhtiöt työstävät parhaillaan virtuaalitodellisuuksiin liittyviä laitteita. Microsoftin kehittämä HoloLens tarjoilee puhtaan VR-kokemuksen sijaan laajennettua todellisuutta, jossa virtuaalielementtejä sekoitetaan todellisin näkymiin. Nyt lasien ennakkotilausmahdollisuuksista ja virallisesta julkaisusta on saatu lisätietoja.

HoloLensin ennakkotilausten odotetaan alkavan myöhemmin tänään. Lasien ostajaksi on voinut ilmoittautua jo aiemminkin, mutta tuolloin ei vielä ole ollut kyse varsinaisesta tilauksesta.

Laitteen julkaisun pitäisi tapahtua 30. maaliskuuta Microsoft Build -konferenssissa. Tieto HoloLensin ennakkotilauksista ja julkistuksista tuli Forbes-artikkelista, joka on sittemmin poistettu sivustolta. Windows Centralin mukaan kyse oli ennakkotiedoista, jotka livahtivat artikkeliin ennen julkaisulupaa Microsoftilta.

Super Bowl -kotikatsomo Microsoft HoloLens -konseptivideolla.

HoloLens Development Editionin hinta on 3000 dollaria ja nimensä mukaisesti laitteen ensimmäinen versio on tarkoitettu pääasiallisesti sovelluskehittäjille. Mukana tulee useita testiohjelmia. Näitä ovat esimerkiksi 3D-resurssien luomiseen tarkoitettu HoloStudio ja 360 asteen kokemuksia todellisista paikoista luova HoloTour. Lisäksi mukaan odotaan Skype-versiota, joka sallii vuorovaikutuksen holografisten kohteiden kanssa.