Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tiesitkö tätä? Google poistaa Android-varmuuskopiosi, jos et käytä laitettasi hetkeen

Android 6.0 Marshmallow ja siitä uudemmat ohjelmistoversiot mahdollistavat muun muassa wi-fi-salasanojen, lokitietojen ja asetusten varmuuskopioinnin helpottaen näin uuden Android-laitteen käyttöön ottamista. Harva kuitenkaan tietää Googlen asettamasta takarajasta, joka nousi esille, kun Google poisti erään käyttäjän tiedostot tämän tietämättä. Asiasta kertoo muun muassa Android Authority.

Google poistaa automaattisesti varmuuskopiot laitteelta, jota ei käytetä hetkeen, tarkemmin sanottuna 60 päivään. Käytännöstä kerrotaan Google Driven tuki-sivustolla, mutta useimmiten varmuuskopioita tehtäessä asiasta ei mainita.

Google ei tietenkään poista tietoja täysin ilmoittamatta, sillä jos vaikkapa puhelin on pois päältä kaksi viikkoa, ilmestyy Google Driveen varmuuskopioiden oheen laskuri, joka kertoo kuinka kauan armonaikaa on jäljellä. Laskurin saa kuitenkin nollattua vain käyttämällä laitetta, jolla varmuuskopiot on tehty, pelkkä Drivessä vieraileminen ei siis auta asiaa. Tämä saattaa johtaa ikäviin seurauksiin, mikäli esimerkiksi hajonnutta älylaitetta ei heti paikalla pysty vaihtamaan uuteen, varmuuskopioiden pelastaminen nimittäin ei muuten onnistu.

Yleisestä toiveesta huolimatta Google ei ole toistaiseksi tarjonnut Driven lisäksi muuta tallennuspaikkaa Androidin varmuuskopioille.