Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tiesitkö, että WhatsApp on maksullinen? Ei muuten ole enää

WhatsApp on kiistatta eräs tämän hetken suosituimpia viestintäsovelluksia. Tekstiviesteihin verrattuna sovelluksen etu on täysin ilmainen viestintä, kunhan verkkoyhteydestä mahdollisesti aiheutuvat maksut on jo hoidettu. Tästä huolimatta sovellus ei ole ollut täysin ilmainen, vaan sen käyttö on vaatinut pientä nimellistä vuosimaksua. Tästä maksusta luovutaan kuitenkin pian.

Kaikille käyttäjille WhatsApp on ollut ilmainen ensimmäisen vuoden ajan. Tämän jälkeen käyttäjiltä on lähtökohtaisesti vaadittu 89 sentin suuruista maksua vuoden mittaisesta tilauksesta. Halutessaan maksun on voinut myös hoitaa pidemmälle ajanjaksolle pienellä alennuksella. Kolmen vuoden käyttölupa on maksanut 2,4 euroa ja viiden vuoden taas 3,34 euroa.

Tietyissä tilanteissa sovellusta on kuitenkin ollut mahdollista käyttää myös pidempään täysin maksutta. Tästä syystä ei olisi mikään ihme, jos WhatsAppin maksullisuus on joko mennyt täysin ohi tai unohtunut ajan kuluessa.

WhatsApp-maksuvaihtoehdot

WhatsApp julkisti tänään hyviä uutisia niille, jotka ovat joutuneet maksamaan pikaviestimen käytöstä. Yhtiö on nimittäin päättänyt poistaa tilausmaksut palvelustaan. Blogikirjoituksen perusteella maksumalli ei ole toiminut hyvin, koska kaikilla käyttäjillä ei esimerkiksi ole maksukorttia.

Samaan hengenvetoon WhatsApp lohduttaa, että ratkaisu ei tarkoita sovelluksen muuttumista mainosrahoitteiseksi. Sen sijaan yhtiö aikoo kokeilla työkaluja, joiden avulla käyttäjät voisivat tarvittaessa viestiä yritysten kanssa erinäisistä palveluista. Haaveissa on esimerkiksi yksinkertaisten pankkikyselyiden hoitaminen WhatsAppin kautta.

Tilausmallin lopettaminen ja maksujärjestelmän poistaminen sovelluksesta tapahtuu tulevien viikkojen aikana. Muutos ei siis ole välitön, mutta tapahtuu verrattain pian ja koskee sovelluksen kaikkia versioita.