Tiedot vahvistuvat: ”iPhone 7 Plus” saamassa kolme gigatavua RAM-muistia

Applen tuleva syksyn iPhoneista suurempi eli Plus-malli on saamassa näillä näkymin kolme gigatavua RAM-muistia.

DigiTimesin tuore muistimarkkinoita käsittelevä raportti vahvistaa aiempia huhuja asiasta. DigiTimesin mukaan ”seuraavan sukupolven iPhonen odotetaan nousevan kolmeen gigatavuun aiemmasta kahdesta”. DigiTimes ei mainitse erikseen Plus-mallia, mutta aiemmissa huhuissa tiukasti vain siihen on odotettu suurempaa RAM-määrää.

 

DigiTimes toteaa muistimarkkinoille odotettavan kasvua, sillä myös Android-puhelimissa RAM-muistin määrä jatkaa kasvuaan. Huippumalleissa siirrytään seuraavaksi jo neljästä kuuteen gigatavuun.

Erityisesti suurempaan ”iPhone 7 Plussaan” suurempaa RAMia odotetaan sen sisältämän uuden kaksoiskameran myötä. Suuremmalle RAM-muistille on tarvetta, kun kamera tuottaa selvästi aiempaa enemmän tietoa joka kuvan yhteydessä.

Apple nosti RAM-muistin määrää iPhoneissa kahteen gigatavuun vasta nykyisten iPhone 6s -mallien yhteydessä. iPhonet pärjäävät Android-puhelimia vähemmällä RAMilla erityisesti ohjelmiston toimintatapaerojen vuoksi.

5,5 tuuman Plus-mallin kaksoiskameran ja kolmen gigatavun RAM-muistin lisäksi syksyn iPhone-uutuuksiin odotetaan teknisellä rintamalla ainakin uutta Apple A10 -järjestelmäpiiriä sekä mahdollisesti näyttöihin iPad Prosta tuttua päivitystä True Tone ja Wide Color -tekniikoilla. Pienemmän 4,7 tuuman iPhonen kamera saattaa saada optisen kuvanvakaimen. Ulkoisesti tulevat iPhonet tulevat muistuttamaan huomattavasti nykyisiä iPhone 6s -malleja. Suurimmat näkyvät erot tulevat olemaan taka-antennijuovien löytyminen vain laitteen päädyistä ja 3,5 millimetrin kuulokeliitännän puuttuminen. Lisäksi iPhonet voivat olla hieman ohuempia ja kotinäppäin olla toteutettu Maceista tutulla tekniikalla, jossa näppäin ei ole enää liikkuva osa. Uutena värivaihtoehtona on spekuloitu erityisesti ”avaruusmustaa”.