Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Telia ottaa käyttöön kierrätysmuovista valmistetut Eko-SIM-kortit - "puolittaa korttien valmistuksen materiaalikulutuksen"

Telia kertoo tuovansa ensimmäisenä operaattorina kierrätysmuovista valmistetut SIM-kortit käyttöön Suomessa.

Telian mukaan Eko-SIM puolittaa korttien valmistuksen materiaalikulutuksen.

Eko-SIM-kortit ovat saatavilla marraskuusta alkaen Telian myymälöiden ja verkkokaupan kautta. Uusia Eko-SIM kortteja toimitetaan asiakkaille, kun perinteisten korttien varasto on käytetty loppuun.

Kierrätysmuovimateriaalin käytön lisäksi Eko-SIM-korttikehyksen koko on puolitettu perinteiseen korttikehykseen verrattuna.

”Eko-SIM on toivottu uudistus, joka tuottaa konkreettisia säästöjä korttien valmistuksen materiaalikulutukseen. Muutoksen myötä muovin kulutuksemme SIM-korteissa vähenee noin 2300 kiloa vuosittain. Suurin osa toimittamistamme SIM-korteista on ensi vuoden aikana Eko-SIM kortteja”, kertoo Telian liiketoimintapäällikkö Petri Lindqvist.

Telian mukaan SIM-kortteja liikkuu vuosittain merkittäviä määriä. Uusien liittymien lisäksi kortteja toimitetaan vanhentuneiden tai kadonneiden korttien tilalle.

”SIM-kortteja käytetään nykyisin puhelinten lisäksi esimerkiksi reitittimissä ja yrityspuolella myös erilaisissa teollisuuden laitteissa. Kierrätysmuovista valmistetut Eko-SIM kortit tulevat käyttöön kaikissa Telian puhelinliittymissä. Yrityspuolen koneliittymät ovat jatkossakin perinteistä muovia, jolloin SIM-kortit kestävät teollisuuden laitteiden kuumia olosuhteita”, taustoittaa Lindqvist.

”Eko-SIM korttien lisäksi meillä on tarjolla täysin digitaalinen eSIM-kortti. Tämä olisi ympäristön kannalta kaikkein paras vaihtoehto ja eSIM kyvykkäiden laitteiden määrä onkin ilahduttavasti kasvanut. Laitevalmistajat ovat tuoneet digitaalisen eSIM-kortin esimerkiksi kelloihin ja uusimpiin puhelinmalleihin”, sanoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Eko-SIM-korttien lisäksi Telia on panostanut ympäristöystävällisyyteen muun muassa myymällä kierrätettyjä Recycled-puhelimia, jotka ovat kasvattaneet suosiotaan. Tämän vuoden aikana kierrätyspuhelin on noussut useasti myös Telian myydyimpien puhelinten listalle.

”Telia Recycled -puhelin on ekologinen ja edullinen vaihtoehto uudelle puhelimelle. Kierrätyspuhelimen kunto on tarkastettu, ja se on pieniä käytön jälkiä lukuun ottamatta kuin uusi. Recycled -puhelimiin saa lisäksi vuoden takuun ja Telian liittymäasiakkaana etuhinnan, jotka varmasti lisäävät asiakkaidemme kiinnostusta kierrätyspuhelimen hankintaan”, kommentoi Saranpää.

Telian tavoitteena on saavuttaa vuoteen 2030 mennessä nollapäästöt koko arvoketjussa, alihankkijoista asiakkaisiin. Tavoitteena on myös vähentää jätteiden määrä nollaan vuoteen 2030 mennessä kiertotalouden avulla.