Huawein uutuus teki pilaa Applen kamerasta

Huawei on juuri esitellyt Lontoossa uusimman lippulaivapuhelimensa Huawei P8:n. Kovassa nosteessa oleva kiinalaisvalmistaja yrittää päästä osalliseksi kalliimpien puhelinten markkinoista. Huawein tavoitteena on näkyä entistä enemmän myös Suomen markkinoilla.

​

Huawein uutuus on 6,4 millimetriä paksu älypuhelin, jossa yhtenäinen metallinen rakenne. Näyttö ulottuu lähes puhelimen reunasta reunaan. Painoa on runsaat 140 grammaa.

Huawei käytti merkittävän osan ajasta kehuen laitteen kamerasovellusta. Kameralla otettuja kuvia verrattiin iPhone 6:een ja Samsungin uuteen Galaxy S6:een. Vertailukuvissa iPhonen kuvat näyttivät tummemmilta ja värittömämmiltä.

Puhelimessa on 5,2 tuuman näyttö. Puhelin ei ole vesitiivis, mutta sen näyttö on käsitelty kosteuden kestävällä pinnoitteella.

​

Viesti oli, että pelkkä megapikseleiden määrä ei ratkaise kameran laatua. Vielä on mahdotonta sanoa, täyttyvätkö Huawein kovat lupaukset.

Huawein mukaan sen 13 megapikselin takakamera on parhaimmillaan vähäisessä valaistuksessa. Yhtiön mukaan P8:n kamera kykenee tuomaan kuviin 32 prosenttia enemmän kirkkautta, jos käyttäjä kuvaa kirkasta kohdetta, kuten salamaa. Sen sijaan vähäisessä valaistuksessa kamera pystyy laskemaan kirkkautta 78 prosentilla.

​

P8:n uudistettu EMUI-käyttöliittymä pitää sisällään uudenlaisen kosketuskomennon. Kun ruutua koputtaa sormella (samaan tapaan kuin ovea), puhelin ottaa ruutukaappauksen. Kun sormea liikuttaa samassa asennossa ruudun päällä, käyttäjä voi rajata halutun osan näytöstä ruutukaappausta varten.

Huawei P8:n suunnittelussa on kiinnitetty huomiota kuuluvuuteen. Puhelimen ylä- ja alaosassa on antenni, jonka pitäisi ehkäistä puheluiden katkeamista.

Kuuluvuuteen on kiinnitetty huomiota myös paremmalla taustaäänten suodattamisella. Lontoon julkistustilaisuudessa ominaisuutta demonstroitiin puhelulla erittäin tuulisessa ympäristössä. Tuuli suodattui ainakin demossa vakuuttavasti pois taustalta parantaen kuuluvuutta.

Huawei mainosti myös P8:n kuuluvuutta nopeissa junissa. Yhtiön mukaan puhelimen kuuluvuutta on testattu erittäin nopeissa luotijunissa, joissa se on toiminut hyvin.