iPhone 7 löi pöytään ylivoimaisen lukeman suorituskykytestissä

iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -puhelinten uudessa A10 Fusion -järjestelmäpiirissä piisaa suorituskykyä, kävi ilmi jo aiemmista GeekBench-mittausohjelmiston testituloksista.

Nyt iPhone 7:n suoriutumisesta myös AnTuTu-suorituskykytestissä on saatu lukema: 178 397 pistettä, jolla se on tämän hetken ylivoimainen ykkönen älypuhelinten kilpailussa. Kiinassa tehdylle AnTuTu-testille saadaan vahvistus viimeistään perjantaina, kun iPhone 7 -puhelinten toimitukset ennakkotilaajille alkavat.

iPhone 7:n AnTuTu-tulos.

iPhone 7:n tulos on noin kolmanneksen korkeampi kuin vuotta aiemmin iPhone 6s:llä. iPhone 6s:stä ja sen noin 132 000 pisteen tuloksesta tuoreimmat Qualcommin Snapdragon 820:llä varustetut Android-lippulaivapuhelimet olivat jo menneet niukasti ohi, mutta nyt Apple ottaa jälleen iPhone 7:llä kärkipaikan haltuunsa selvällä marginaalilla.

Parhaimmat Android-puhelimet yltävät noin 140 000 pisteeseen tai jonkin verran sen alle AnTuTu-testissä.

AnTutu-tulosranking elokuulta 2016. Uusi iPhone 7 on hyppäys uusille luvuille.

iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan A10 Fusion on uudenlainen ratkaisu Applelle, sillä kahden tehokkaan suoritinytimen lisäksi se sisältää myös kaksi vähemmän tehokasta mutta virtapihimpää suoritinydintä. Applen itsensä mukaan A10 Fusion on 40 prosenttia tehokkaampi kuin edeltävä A9. Alkuperäiseen iPhoneen nähden suorituskyky on jo 120-kertainen.

iPhone 7 yltää Applen mukaan kaksi tuntia pidempään käyttöaikaan kuin iPhone 6s. Plus-mallien osalta parannus on pienempi, yhden tunnin verran. Virtapihimmän laskennan ohella osansa on myös kookkaammilla akuilla.

iPhone 7:ssä RAM-muistia on 2gigatavua ja iPhone 7 Plussassa ensi kertaa iPhonessa 3 gigatavua. RAM-muistin määrällä ei kuitenkaan ole suurta merkitystä raakaan suorituskykyyn.