Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Täyslangattomat Huawei FreeBuds 5i -nappikuulokkeet myyntiin Suomessa 99 euron suositushinnalla

Huawei on kertonut täyslangattomien FreeBuds 5i -nappikuulokkeidensa myyntiintulosta Suomessa.

FreeBuds 5i -kuulokkeet julkistettiin alun perin Kiinassa jo kesäkuussa 2022, ja laajemmin muille markkinoille ne alkoivat saapua joulukuusta alkaen.

Suomessa 30. tammikuuta alkaen saataville tulleiden Huawei FreeBuds 5i -kuulokkeiden suositushinta on 99 euroa. Värivaihtoehdot ovat sininen Isle Blue, musta Nebula Black ja valkoinen Ceramic White.

FreeBuds 5i -kuulokkeet jatkavat Huawein edullisempien täyslangattomien nappikuulokkeiden sarjaa. FreeBuds 4i:hin verrattuna Huawei on panostanut äänenlaadun ja aktiivisen melunvaimennuksen toiminnan parantamiseen tehden samalla kuulokkeista kompaktimmat ja kevyemmät.

Huawei FreeBuds 5i -kuulokkeissa on 10 millimetrin kokoiset osin polymeerikomposiitista valmistetut kaiutinelementit, ja kuulokkeiden taajuusvaste yltää 20 hertsistä 40 kilohertsiin. Äänentoistoa voi mukauttaa taajuuskorjaimella.

Huawei FreeBuds 5i -kuulokkeet.
Huawei FreeBuds 5i -kuulokkeet.

FreeBuds 5i -kuulokkeissa on kolmitasoinen aktiivinen melunvaimennus, joka hiljentää ulkopuolisia ääniä jopa 42 desibelillä. Lisäksi tuettuna on myös läpikuuluvuustila, joka päästää läpi ympäristön ääniä. Korvakäytävän sulkevista tulpista mukana toimitetaan kolme eri kokoa.

Kuulokkeet tukevat Bluetooth 5.2 -yhteyttä sekä yhdistämistä kahteen laitteeseen samanaikaisesti, mikä mahdollistaa yhteyden saumattoman vaihtumisen kahden laitteen välillä. Yhteensopivat kuulokkeet ovat niin Android- ja iOS-laitteiden kuin myös esimerkiksi tietokoneiden kanssa.

Kuulokkeissa on myös tuki korkean bittivirran LDAC-äänikoodekille, jonka myötä kuulokkeet ovat Hi-Res Audio Wireless -sertifioidut. Äänentoisto kuulokkeissa mukautuu jatkuvasti reaaliajassa korvan muodon ja kuulokkeen istuvuuden mukaan, ja matalan viiveen pelitilassa viive on alimmillaan vain 94 millisekuntia.

Erilaiset kosketustoiminnot mahdollistavat äänentoiston ja puhelujen hallinnan (kaksoispainallus, pitkä painallus ja pyyhkäisy). Yhdessä Huawei-laitteiden kanssa (vähintään EMUI 12) kanssa kuulokkeita voi käyttää myös kameran etälaukaisimena kaksoisnapauttamalla.

Huawei FreeBuds 5i:n eri värivaihtoehdot.
Huawei FreeBuds 5i:n eri värivaihtoehdot.

Kummassakin FreeBuds 5i -kuulokkeessa on 55 milliampeeritunnin akku, ja latauskotelo on varustettu 410 milliampeeritunnin akulla. Huawein mukaan akunkesto kuulokkeissa yltää jopa 6 tuntiin aktiivisella melunvaimennuksella ja 7 tuntiin ilman sitä. Yhdessä latauskotelon kanssa akunkesto yltää vastaavasti 18,5 tuntiin aktiivisella melunvaimennuksella ja 28 tuntiin ilman.

Kuulokkeiden lataaminen kotelossa tyhjästä täyteen kestää noin 60 minuuttia, tyhjän latauskotelon lataaminen puolestaan 110 minuuttia. 15 minuutin pikalatauksella kuulokkeisiin saa lisää kuunteluaikaa 4 tuntia.

Yksittäinen kuuloke on mitoiltaan 30,9 x 21,7 x 23,9 millimetriä ja painaa 4,9 grammaa, joka on Huawein mukaan 11 prosenttia vähemmän kuin edellisessä sukupolvessa. Pyöreästi muotoillun latauskotelon mitat ovat 48,2 x 61,8 x 26,9 millimetriä ja paino 33,9 grammaa. Sen pinta on kuvioitu mustesuihkupäällystystekniikalla.

Kestävyydeltään kuulokkeet ovat IP54-luokitellusti pölyn- ja roiskevedenkestävät.