Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Täydelliset varusteet syysretkelle ja vaellukselle – säästä satoja euroja oikeilla valinnoilla

Syys-lokakuu on mitä parhainta aikaa syksyiselle päiväretkelle lähiluontoon tai syyslomareissulle Lapin maisemiin. Varustehankinnoissa yhteissäästöt nousevat nopeasti useisiin satoihin euroihin, kun ostaa oikeaan aikaan oikeasta paikasta.

Kotimaan matkailu on nyt suosiossa ja luontoon hakeudutaan aiempaa innokkaammin poikkeuksellisten olojen vallitessa. Monella edessä siintää myös syyslomaviikko, ja suunnitteilla on  eräilyä tai vaikkapa kalastusreissu. Urheilu- ja ulkoiluinnostus näkyy myös hintavertailupalvelu Hintaoppaan hauissa, sillä urheilu- ja vapaa-aika -kategorian suosio on kasvanut nyt 24 prosentilla edelliseen kuukauteen verrattuna.

Retkeilyssä kaikki lähtee sopivasta pukeutumisesta ja kengistä. Yhdeksi Hintaoppaan suosituista kategorioista on noussut takit, joiden suosio on kasvanut nyt 28 prosenttia edelliseen kuukauteen verrattuna. Suosituimmaksi ulkoilutakiksi on noussut Didriksonsin Thelma Parka, jonka edullisin hinta on 139,90 euroa ja kallein hinta 219 euroa. Hintoja vertailemalla voi siis säästää merkittävät 79 euroa. Miesten takeista eniten kiinnostusta herättää nyt Fjällrävenin Keb Jacket, jonka hintaero halvimman ja kalleimman kaupan välillä on huimat 129 euroa. 


Suomalaiset etsivät nyt innolla myös ulkoiluhousuja, joiden suosio on kasvanut kuluneen kuukauden aikana peräti 137 prosenttia edelliseen 30 päivään verraten. Ykkösmalli miehillä on Fjällräven Keb Regular Trousers -vaellushousut ja naisilla Lundhags Traverse Pants -vaellushousut. Vaellus- ja maastokenkien ykköspaikkaa pitävät Adidaksen Terrex Swift R2 GTX -kengät ja toiselta sijalta löytyvät Adidaksen vedenpitävät Terrex Free Hiker -kengät.

Hintaoppaan suosituimmat vaellus- ja maastokengät ja halvimmat hinnat

 1. Adidas Terrex Swift R2 GTX, halvin hinta 83,90€
 2. Adidas Terrex Free Hiker, halvin hinta 119,95€
 3. Salomon X Ultra GTX, halvin hinta 119,00€

Hyvät unet oikeanlaisilla varusteilla
Yön yli kestävällä vaelluksella ehdottomia varusteita ovat teltta ja makuupussi. Teltoista suosituin on nyt kupolimallinen MSR Hubba Hubba NX (2), jonka paino on parin kilon luokkaa. Uutta telttaa hankkiessa hintavertailu todella kannattaa, sillä halvimmasta kaupasta saman tuotteen saa 261 euroa kalleinta kauppaa edullisemmin.
Hintaoppaan suosituimmat teltat ja halvimmat hinnat

 1. MSR Hubba Hubba nX (2), halvin hinta 389,00€
 2. Easy Camp Palmdale 400 (4), halvin hinta 294,95€
 3. Coleman Cortes Octagon (8), halvin hinta 349,00€

Makuupusseista eniten on haettu Marmot Phase 20 Regular -mallia, jonka käyttösesonki kattaa kolme vuodenaikaa. Vain 660 grammaa painavan pussin mukavuuslämpötila on -1,4 astetta, mutta ääriolosuhteissa sitä voi käyttää jopa -25 asteeseen saakka. Toiseksi suosituimmaksi malliksi on noussut Mountain Hardwear Bozeman 15F/-9C Regular ja kolmannella sijalla on Haglöfs Tarius +1.
 Hintaoppaan suosituimmat makuupussit ja halvimmat hinnat

 1. Marmot Phase 20 Regular (183 cm), halvin hinta 499,95€
 2. Mountain Hardwear Bozeman 15F/-9C Regular (183 cm), halvin hinta 109,95€
 3. Haglöfs Tarius +1 (190 cm), halvin hinta 99,95€

Sytykkeet retkityökaluilla ja lounas Trangialla
Kun hyvä leiripaikka on löytynyt, tarvitaan retkikeitin ruoan valmistukseen. Suurimmassa suosiossa on nyt kaasulla toimiva, litrainen Jetboil Flash Cooking System -keitin. Edullisempi vaihtoehto on kaasukäyttöinen, vain 73 grammaa painava MSR PocketRocket 2. 
Hintaopas vertailee myös erilaisten retkityökalujen hinnat. Monitoimityökaluista huippuarvostelut on saanut Leatherman Surge, jonka hinnassa on suuria kauppakohtaisia eroja. Puukko-kategorian suosituin malli on Morakniv Eldris Neck Knife Kit -taskuveitsi, josta löytyvät myös tulukset.
Hintaoppaan suosituimmat retkikeittimet ja halvimmat hinnat

 1. Jetboil Flash Cooking System, halvin hinta 125,90€
 2. Jetboil MiniMo Cooking System, halvin hinta 135,00€
 3. MSR PocketRocket 2, halvin hinta 32,90€

Hintojen vertailu onnistuu kätevästi esimerkiksi ilmaisessa Hintaopas-sovelluksessa, joka on saatavilla sekä Apple- että Android-puhelimille. Hintaopas listaa yli 800 Suomessa toimivan verkkokaupan hinnat ja vertailee ne puolueettomasti halvimmasta kalliimpaan.

Hinnat tarkistettu 2.9.2020.

Kuvat: Valmistajat

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.