Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Taustalla myös Nokia-yhteistyötä – ruotsalaisyhtiö laittoi iPhone 7:n ja Galaxy S7:n toimimaan polttokennoilla

Ruotsalaisyritys myFC kertoo toteuttaneensa ensimmäiset täysin toimivat iPhone 7:n ja Galaxy S7:n, jotka saavat käyttövoimansa integroiduista polttokennoista. Yhtiön kennoissaan käyttämä patentoitu polttoaine pohjautuu veteen ja suolaan.

Aiemmin vastaavaa teknologiaa on käytetty ja myyty vain erillisissä oheislaitteissa, kuten JAQ-polttokennolaturissa ja PowerTrekk-hybridipolttokennossa.

myFC:n toimitusjohtaja Björn Westerholm kuvailee, kuinka polttokennojen integrointi älypuhelimiin on ollut heidän pitkäaikainen tavoitteensa, ja JAQ:n kautta saavutettujen edistysaskelien avulla on integroinnin kehitystä voitu kiihdyttää.

Integroitu myFC:n polttokenno lisää iPhone 7:n paksuutta 0,9 millimetriä.

Yhtiön tiedotteen mukaan laskentateho älypuhelimissa kasvaa kovaa vauhtia, mutta akkukehitys ei pysy mukana kelkassa. Tämä yhdessä nykyaikaisen sovelluskulttuurin ja virtaa kuluttavien pelien kanssa on lisännyt hurjasti latureiden ja lisäakkujen myyntiä. Samalla eräät suurimmista valmistajista ovat viime aikoina kamppailleet ylikuumenevien ja syttyvien akkujen kanssa, yhtiön tiedotteessa kuvaillaan.

Yhtiön mukaan virrankulutuksen kasvu ja käyttäjien vaatimukset ovat entisestään lisänneet yhtiön pyrkimyksiä integroida polttokennot ja -aineet älypuhelimiin. Yhtiö käy neuvotteluja älypuhelimien suojakoteloiden sekä lisäakkujen valmistajien kanssa, tavoitteenaan lisensoida patentoimansa teknologia.

”Olemme kehittäneet erittäin pienen ja tehokkaan, veteen ja suolaan perustuvaa polttoainetta käyttävän polttokennon, ja JAQ-järjestelmä on täysin ainutlaatuinen markkinoilla. Teknologiamme integrointi madaltaa älypuhelin- ja lisäakkuvalmistajien kynnystä käyttää polttokennotekniikkaa. Tämä tarkoittaa, että teknologiamme voi saavuttaa paljon laajemman asiakaskunnan”, yhtiön tiedotteessa todetaan.

myFC:n mukaan integroidut polttokennot karsivat litiumioniakkujen suorituskyky- ja kapasiteetirajoitteet ja antaa käyttäjille mahdollisuuden ladata puhelimensa ilman verkkovirtaa.

”Olemme hyvin ylpeitä voidessamme esitellä saavutuksiamme integroitujen polttokennojen kanssa. Näin aloitimme muutamia vuosia sitten, tehden yhteistyötä muiden muassa Nokian kanssa, mutta nyt olemme aivan uudella tasolla ohuempien ja tehokkaampien kennojen sekä aiempaa korkeamman hyötysuhteen saavuttavan JAQ-polttoaineen kanssa. Olemme kehittäneet integrointia viimeisen vuoden aikana ja olemme nyt valmiita esittelemään useita erilaisia älypuhelinmalleja, jotka käyttävät ruotsalaista polttokennoteknologiaa”, päättää toimitusjohtaja Westerholm.