Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tätä kaikkea iPhone 7:n sisältä löytyy – Suomessa myytävissä mukana myös Intel

Applen iPhone 7 -puhelinten myyntiin on niitä alettu innokkaasti availla sisälle kurkistamiseksi. Jo aiemmin kerroimme iFixitin avanneen iPhone 7 Plussan. Myös iPhone 7 on tänään avattu ja erityisesti erilaisiin komponetteihin ja piireihin keskittyvä Chipworks on julkaissut oman katsauksensa iPhone 7:n sisustan saloihin.

Chipworks purki iPhone 7:n A1778-mallikoodin versioneli juuri saman, mitä Suomessakin myydään.

iPhone 7:n Intelin kantataajuusmodeemi Chipworksin kuvassa.

Mielenkiintoisin muutos iPhone 7 -puhelinten sisällä kävi ilmi jo aiemmin, mutta sai nyt vahvistuksen: Suomessa myytävissä iPhoneissa verkkoyhteyksistä vastaava kantataajuusmodeemi ja sen liitännäiset osat ovat Intelin. Intel sisältä löytyy iPhone 7:stä mallikoodiltaan A1778 ja iPhone 7 Plussasta koodiltaan A1784. Muissa iPhone-malleissa on tiettävästi edelleen Qualcommin modeemi, joka tukee Yhdysvalloissa tietyille operaattoreille tarpeellisia CDMA-verkkoja.

Apple A10 -järjestelmäpiiri Chipworksin kuvassa.

Applen A10-järjestämäpiirin iPhone 7:ään valmistaa TSMC.

Tuoreeltaan on vahvistuksen saaneet myös uusien iPhone 7 -puhelinten RAM-muistimäärät: iPhone 7:ssä RAMia on edelleen 2 gigatavua, kun iPhone 7 Plussassa luultavasti sen kaksoiskameran vaatimana RAM-muistin määrä on korkeampi 3 gigatavua. Chipworksin purkamassa iPhone 7:ssä RAM-muisti oli Samsungin valmistamaa. Ainakin flash-tallennusmuistia iPhoneihin Apple ostaa usealta taholta, koska puretuista puhelimista löytyi toisesta SK Hynixin ja toisesta Toshiban muistia.

NFC-ohjain Chipworksin purkamassa iPhone 7:ssä oli NXP:ltä, Wi-Fi / Bluetooth -piiri Muratalta ja GPS-piiri Broadcomilta. Audiopiirien osalta Apple jatkaa yhteistyötään Cirrus Logicin kanssa.

Lisäksi iPhone 7:n sisältä löytyy vielä useita muita komponentteja. Virranhallinnan osia on muun muassa Texas Instrumentsilta ja paineentunnistin Boschilta.

iPhone 7:n akun kapasiteetiksi on odotetusti vahvistunut 1 960 milliampeerituntia. iPhone 7 Plussassa akun kapasiteetti on 2 915 milliampeerituntia.