Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tätä ei moni ole huomannut: Google Maps sai iPhonessa tumman tilan - näin otat käyttöön

Tiesitkö, että Google Maps -sovellus iPhonessa ja iPadissa tarjoaa tätä nykyä tumman tilan?

Google toki itse kertoi uuden ominaisuuden julkaisusta elokuun alussa ja totesi tuolloin sen tulevan saataville tulevien viikkojen aikana. Näin tapahtuikin elo-syyskuussa, mutta monelta tämä meni varmasti täysin ohi.

Nyt The Verge -sivusto on kuitenkin kiinnittänyt asiaan huomiota.

Tumman tilan julkaisu osaksi iPhonen ja iPadin Google Maps -sovellusta tapahtui lopulta hiljaisesti ja tumma tila on otettava käyttöön erikseen asetuksista. Google Maps ei siis oletuksena käytä järjestelmän mukaista asetusta, vaikka sekin on mahdollisuutena asetuksissa tarjolla.

Näin otat tumman tilan käytöön iPhonella tai iPadilla Google Mapsissa

1) iPhonella paina profiilikuvaa oikeassa yläkulmassa, iPadilla puolestaan kolmen viivan valikkokuvaketta vasemmassa yläkulmassa

2) Valitse Asetukset

3) Valitse Tumma tila

3) Valitse haluatko tumman tilan olevan ”Päällä”, ”Poissa päältä” tai ”Sama asetus kuin laitteella”, jolloin Google Mapsin tila vaihtuu käyttöjärjestelmätason asetuksen mukaisesti

Google aloitti tumman teemavaihtoehdon esittelyn yleisesti osaksi eri sovelluksiaan vuodesta 2019 alkaen, joten Mapsiin tummaa tilaa on saatu odottaa varsin pitkään. Osaksi Androidin Google Maps -sovellusta tumma tila keväällä 2021.

Google Mapsin tummassa tilassa monet käyttöliittymäelementit, kuten hakukenttä, hakutulokset, alapalkki ja muut painikkeet muuttuvat vaalean harmaiksi. Lisäksi käyttöliittymän väreissä on mukana sinistä esimerkiksi reittipainikkeessa. Taustalla itse kartta on tummemman harmaa, muttei täysin musta, minkä lisäksi siinä käytetään sinisen sävyjä.

Googlen mukaan tumma tila sopii paremmin käyttöön yöllä, minkä lisäksi se voi auttaa säästämään virrankulutusta ja parantamaan näin akunkestoa.

Jo aiemmin Google Maps on pitkään tarjonnut navigaationäkymässään erillisen tumman yötilan. Tänä syksynä julkaistu tumma tila on tuosta erillinen ja koko sovelluksen kattava.