Älykello, jota ei tarvitse ladata – saa virtansa käyttäjästä

MATRIX PowerWatch eroaa käytännössä kaikista muista älykelloista yhdessä asiassa: sitä ei tarvitse ladata eikä siinä myöskään ole vaihdettavaa paristoa.

Sen sijaan PowerWatch saa toimintaansa tarvittavan energian käyttäjänsä ruumiinlämmöstä. Kello muuntaa kehon lämpöenergian sähkövirraksi. Jos kellon ottaa pois kädestä siirtyy se vähävirtatilaan, josta se jälleen palaa täysin käytettäväksi ranteeseen asetettaessa. Kellossa on mittari, joka näyttää kuinka paljon virtaa se saa kehosta.

PowerWatch on myös vedenkestävä 50 metrin syvyyteen asti. Samoin se tukee tavanomaisia liikunnan seurantatoimintoja pitäen kirjaa aktiivisuudesta, unesta sekä kulutetuista kaloreista, jotka havaitaan esittelyn mukaan muita tarkemmin lämmönseurannan ansiosta. Tiedot siirtyvät älypuhelimesta löytyvään sovellukseen ja mukana on myös tuki Applen HealthKitille ja Googlen Fitille. Lisäksi kellon mustavalkonäytöllä näkyvät ilmoitukset älypuhelimesta.

MATRIX PowerWatch on ennakkotilattavissa joukkorahoituspalvelu Indiegogon kautta ja toimitusten pitäisi alkaa heinäkuussa 2017. Vielä toistaiseksi kello on edullisimmillaan tilattavissa 119 dollarilla, jonka päälle tulevat 15 dollarin toimituskulut Suomeen. 134 dollarin yhteishinta on noin 125 euroa, jonka päälle voivat tulla Suomessa arvonlisävero- ja tullimaksut.