Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kova lupaus ennakkomyynnissä: tällainen on älykello, jota ei tarvitse ladata

Älykelloja löytyy markkinoilta jos jonkinmoisia, mutta usein keskusteluissa nousee esille akkukesto. Yhden päivän akkukestoon on älypuhelimissa hyvin pitkälti jo totuttu, mutta rannekelloilta odotetaan parempaa akkukestoa. Liikkeestä käyttövoimansa saavat rannekellot ovat jo vanha keksintö, mutta nyt samaa ideaa ollaan soveltamassa myös älykelloihin.

Sequent on sveitsiläinen startup-yritys, joka on tuomassa markkinoille älykellon, joka ei käytä vaihdettavaa paristoa tai ladattavaa akkua. Sen sijaan kello saa virtaa käyttäjän liikkeistä. Kyseessä on niin sanottu hybridikello, eli perinteinen viisarikello älyominaisuuksilla täydennettynä. Mukana on tuttuja ominaisuuksia, kuten pulssimittaus, askelmittari, GPS, unen seuranta sekä puhelimen ilmoitukset. Kello yhdistyy älypuhelinsovellukseen Bluetoothin välityksellä.

Käyttöajoista puhuttaessa Sequent kertoo, että yhden päivän normaalikäytöllä kertyy riittävästi virtaa  sadan päivän valmiusaikaa varten. Normaalikäytössä pitäisi virran riittää tavanomaisiin aktiivisuusseurantoihin ja muuhun älykellotoimintaan, mutta ahkerammin Bluetoothia ja älyominaisuuksia käytettäessä on virrankulutus suurempi. Sequentin mukaan älypuhelinsovellus antaa apuja virrankäytön hallinnassa.

Käytännön toimivuus jää nähtäväksi. Asiasta uutisoinut PhoneArenakin mainitsee, ettei idea suinkaan ole uusi, ja luulisi isojen valmistajien jo tehneen vastaavia ratkaisuja, jos liike-energiasta todella saisi riittävästi virtaa älykellon käyttöön. Sequent vaikuttaa kuitenkin uskovan ratkaisuunsa, ja aikoo aloittaa kellojen toimitukset joulukuussa 2017. Ennakkotilauksia otetaan nyt vastaan Kickstarterissa, ja kampanja on jo saavuttanut tavoitteensa. Kellon suositushinnaksi on kaavailtu 409 euroa, mutta nyt sen voi vielä ennakkotilata edullisimmillaan reilun 170 euron hinnalla.