Tässäkö vuoden kamerapuhelin? Sonyn uutuudessa väitetysti 16 megapikselin selfie-kamera ja tätäkin tarkempi takakamera

Sony on jo pitkään tunnettu älypuhelinten parhaimmistoon lukeutuvista kameroista. Viime vuonna julkaistu Xperia Z5 nappasi useissa testeissä parhaan kamerapuhelimen tittelin ja Xperia C5 sisälsi 13 megapikselin selfie-kameran. GFXBenchin tietojen mukaan Sony ei kuitenkaan olejäänyt laakereille lepäämään, vaan uudessa F3216-mallinumerolla kulkevassa puhelimessa on huhujen mukaan jopa 16 megapikselin etukamera ja tätäkin tarkempi 21 megapikselin takakamera.

Muiden teknisten tietojen osalta puhelimen kerrotaan sisältävän 4,6 tuuman FullHD-näytön ja MediaTekin Helio P10 —piirin. Suorittimena toimii ARM Cortex-A53 ja grafiikkasuorittimenaARM Mali-T860. Aivan lippulaivamallin puhelimesta ei ole kyse ja myös RAM-muistiakin on vain kaksi gigatavua. Vertailun vuoksitämän kevään lippulaivamalleissa RAM-muistia on normaalisti ollut neljä gigatavua.

Mallinimen suhteen F3216 voisi mahdollisesti lukeutua C-sarjan puhelimiin ja kulkea mahdollisesti Xperia C6 —nimellä. Puhelin voi myös kokonsa puolesta olla henkinen seuraaja aiemmalle Xperia Z5 Compact —mallille, joka sisälsi F3216:sta tehokkaamman suorittimen, mutta pienemmällä megapikselimäärällä varustetun selfia-kameran. Ominaisuuksiensa puolesta F3216 saattaisinkin olla Sonylta jonkinlainen vastaus Applen aiemmin julkaisemalle iPhone SE:lle, joka niin ikään tarjoaa hyvän kameran pienemmässä puhelimessa.

Aiemmin huhuttu Xperia C6 vuotokuvassa.