Tässäkö Samsung-tunnistautumisen tulevaisuus? Patenteissa iirisskanneri ja takakuoren sormenjälkitunnistin

Joukko Samsungin patenttihakemuksia on jälleen noussut julkisuuteen. Erilaisiin tunnistautumistapoihin keskittyvät patentit saattavat antaa viitteitä siitä, miten Galaxy-puhelimet toimivat tulevaisuudessa.

Patently Mobilen mukaan viime viikolla paljastunut Samsung-patenttihakemus keskittyy silmien tunnistukseen. Patenttihakemuksessa kuvataan kolmesta linssistä koostuvaa etukamerajärjestelmää, joka toimisi iirisskannerina. Yksi laajempi linssi kaappaisi käyttäjän kasvot kokonaan ja kaksi kapeampaa linssiä keskittyisi suurentamaan kuvaa käyttäjän silmistä.

Samsungin patenttihakemus iirisskannerille.

Sitkeiden huhujen mukaan Samsung saattaa sisällyttää iirisskannerin tulevaan Galaxy Note7 -jättipuhelimeensa. Nähtäväksi jää, hyödyntääkö puhelin huhun toteutuessa patenttihakemuksen kaltaista järjestelmää.

Iirisskannerin lisäksi Samsung on hakenut patenttia kookkaalle ja puhelimen takapuolelle sijoitetulle sormenjälkitunnistimelle. Yhtiön puhelimet ovat tähän asti jemmanneet tunnistimensa laitteen etupuolelta löytyvään kotipainikkeeseen, kun taas takakuoren tunnistimet ovat tuttuja esimerkiksi Huawein älypuhelimista. Patenttihakemuksen kuvissa Samsungin suunnittelema takatunnistin on kuitenkin sijoitettu aivan laitteen ylälaitaan selkämyksen keskialueen sijaan.

Samsungin tekninen visio puhelimen taakse sijoitetusta sormenjälkitunnistimesta.

Mielenkiintoisesti esiin on näiden lisäksi noussut hakemus, joka vaikuttaa esittelevän Apple-tyylistä pyöreää kotipainiketta sormenjälkitunnistuksen parantamiseksi. Kuvamateriaalissa myös tätä ratkaisua nähdään sekä laitteen etu- että takapuolella. Applen ja Samsungin brändit huomioon ottaen on kuitenkin epätodennäköistä, että iPhoneihin vahvasti liittyvää pyöreää kotipainiketta nähtäisiin Galaxy-puhelimissa.

Samsung-patenttihakemus ja pyöreämpi kotipainike.