Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uutuuspuhelin, joka tuo lisätyn todellisuuden sovellutuksia tavallisten kuluttajien käsiin

Lenovo on paljastanut ensimmäisen kuluttajamarkkinoille tarkoitetun Project Tango -puhelimen Tech World -tapahtumassaan. Laitteen nimi on Phab 2 Pro ja sen on tarkoitus tuoda AR- eli lisätyn todellisuuden sovellutukset tavallisten kuluttajien käsiin.

Teknisesti kyseessä on Lenovon mukaan kykenevä lippulaivapuhelin. Phab 2 Pron ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 6,4-tuumainen QHD-näyttö, Dolby Atmos -teknologialla viimeistellyt kaiuttimet, sormenjälkitunnistin, Qualcomm Snapdragon -suoritin ja kookas 4050 milliampeeritunnin akku, joka tukee pikalatausta. Kaikki tämä on verhottu metallisiin unibody-kuoriin, joita saa kahdessa värissä: kulta ja metallinharmaa.

Useat kamerat mahdollistavat AR-herkut.

Pääasiaksi Phab 2 Prossa nousee luonnollisesti Project Tango -teknologia, joka kulkee uudelleenbrändäyksen jälkeen vain nimellä Tango. Se koostuu ohjelmistosta, useista kameroista ja muista tunnistimista, joiden avulla puhelin voi mallintaa ympäröivää tilaansa ja seurata omaa liikkumistaan ja asentoaan kyseisessä tilassa. Lenovo nosti jälleen esille Googlenkin aiemmin mainitsemia käyttötapoja, kuten sisätilakarttojen luonti, huonekalujen sovittaminen kodin tiloihin virtuaalisesti ja tietysti erilaiset pelit.

Lenovon Tech World -tilaisuudessa esiteltiin Phab 2 Pron Tango-kyvykkyyttä useilla demoilla. Puhelimen ruudun kautta muun muassa mitattiin puhujapöntön leveyttä, loihdittiin tilaan liikkuvia dinosauruksia ja mallattiin erilaisten kodin laitteiden ja ehosteiden sopivuutta tilaan.

Phab 2 Pro julkaistaan maailmanlaajuisesti syyskuussa. Laitteen hinnaksi on kerrottu 499 dollaria eli suoraan käännettynä noin 460 euroa.