Vivolta maailman ensimmäinen älypuhelin 20 megapikselin etukameralla

Vivo on julkistanut uuden V5-puhelinmallinsa, jonka erikoisuus löytyy etukamerasta. Uusi V5-puhelin on maailman ensimmäinen julkistettu älypuhelin 20 megapikselin etukameralla, joten selfie-kuvissa sillä on aivan uutta kokoa. Vertailun vuoksi esimerkiksi Applen iPhone 7 -puhelimissa on 7 megapikselin ja Samsungin Galaxy S7-puhelimissa 5 megapikselin etukamera.

Etukameraa Vivo V5:ssä avustaa myös Moonlight Glow’ksi ristitty LED-kuvausvalo. Etukameran kenno on Sony IMX376 ja se on varustettu f/2,0-aukolla ja 5 elementin linssillä. Selfie-kamera tukee myös kasvoja kaunistavaa Face Beauty 6.0 -toimintoa.

Vivo V5:ssa on panostettu selfie-kuvaukseen.

Vivon etukameraan panostaminen ei kuitenkaan ole jäämässä vain nyt esiteltyyn V5:een: jo huomenna sen odoretaan esittelevän Kiinassa uudet Vivo X9 -puhelimet, joissa on 20 megapikselin etukameran lisäksi myös vielä toinen 8 megapikselin etukamera.

Etukameraan panostavan Vivo V5:n takakamerassa pikseleitä on etukameraa vähemmän: ”vain” 13 megapikseliä. Mukana ovat nopea automaattitarkennus (PDAF) ja LED-kuvausvalo.

Metallirakenteisen ja 7,55 millimetriä paksun Vivo V5:n muita ominaisuuksia etupuolelta kotinäppäimestä löytyvä sormenjälkitunnistin, 5,5 tuuman näyttö 1280×720 pikselillä, MediaTekin kahdeksanytiminen MT6750-järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia ja 32 gigatavua tallennusmuistia, joka on laajennettavissa microSD-muistikortilla, 4G LTE -yhteydet, sekä 3 000 milliampeeritunnin akku.

Käyttöjärjestelmänä Vivo V5:ssä on Android 6.0 Marshmallow varustettuna Vivon Funtouch 2.6 -käyttöliittymällä.

Vivo V5:n hinta on toistaiseksi tiedossa Intiassa, jossa se on 17 890 rupiaa eli noin 245 euroa. Myynti on alkamassa 26. marraskuuta.