Tässä on Googlen vastaus MacBookille

Google on esitellyt uusimman version Chromebook-kannettavansa huippumallista, Pixelistä. Takavuosina Pixel tunnettiin harvojen herkkuna kalliin hintansa takia. Nyt hinta on kohtuullinen, noin 950 euroa. Hintansa puolesta Chromebook asettuu samaan sarjaan Applen MacBook Airin kanssa. Muotoilunsa puolesta Air on kosiskelee kuitenkin eri käyttäjäryhmää.

​Chromebookista löytyy edelleen myös muistikorttipaikka.​
​Chromebookista löytyy edelleen myös muistikorttipaikka.​

Chromebook ei tavoittele äärimmäisen ohutta muotoilua, eikä sen suunnittelussa ole sen vuoksi tarvinnut tinkiä esimerkiksi liitännöistä.

Uudesta Pixelistä löytyy kaksi uuden standardin mukaista usb-c-porttia. Näyttö toimii kosketuksella kuten aikaisemmassakin mallissa. Kannettavan akkua voi ladata myös usb-portin kautta. Koneesta löytyy myös muistikorttipaikka.

Pixelistä tulee saataville myös kalliimpi LS-versio, jonka komponentit ovat perusversiota kalliimpia. Esimerkiksi prosessoritehoa on hieman enemmän.

Perus-Pixelissä on Intelin Core i5-prosessori, joten potkua riiittää mainiosti tehokäyttöönkin. Keskusmuistia on kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 32 gigaa.

Akun kestoa on saatu parannettua edellisestä mallista. Googlen mukaan uudessa Pixelissä riittää virtaa 12 tunnin käyttöön. Lyhyellä, 15 minuutin latauksella saa kaksi tuntia toiminta-aikaa.

Chromebook Pixel on myynnissä Googlen verkkokaupassa.