Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tässä on ensivilaus Huawein tulevista P40-huippupuhelimista – mallinnoskuvat vihjaavat neljältä reunalta kaarevasta näytöstä

Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu kertoi aiemmin tällä viikolla Huawein aikovan esitellä seuraavat huippupuhelimensa, P40-sarjan, maaliskuun lopulla Pariisissa järjestettävässä tilaisuudessa.

Nyt kahden odotettavan mallin, mallinimiltään todennäköisesti aiemman jatkona huippumalli P40 Pro ja hieman edullisempi P40, design on paljastunut tutun vuotajan OnLeaksin yhdessä 91mobiles-sivuston kanssa paljastamissa alustavissa mallinnoksissa.

OnLeaks tunnetaan erinomaisesta osumatarkkuudestaan paljastustensa kanssa. Tällä kertaa P40-sarjalaisista julkaistut mallinnokset ovat kuitenkin erittäin tummanpuhuvia jättäen vielä monet yksityiskohdat hämärän peittoon. Tämä johtuu siitä, ettei kaikille yksityiskohdille ole vielä vahvistusta vaikka päälinjat ovatkin jo selvillä.

Sekä P40:ssä että P40 Prossa nähdään takana kookas vasempaan yläkulmaan sijoitettu, muusta takapinnasta selkeästi kohoava suorakulmion muotoinen kamera-alue. Tästä ratkaisusta näyttäisi muodostuvan selkeä trendi ensi vuoden huippupuhelimissa. Myös muun muassa Samsungin Galaxy S11 -huippupuhelimiin odotetaan pitkälti vastaavaa kamerakohoumaa. Takakameroita P40:ssä voi olla neljä ja P40 Prossa kenties viisi. Tarkasti kameroiden määrää ja sijoittumista ei vielä nähdä.

Etupuolenkin osalta etukameraratkaisu jää uusien mallinnosten perusteella vielä auki, sillä niissä ei näy lainkaan etukameraa. Todennäköisesti etukameralle on kuitenkin reikä näytössä tai edelleen lovi näytön yläreunassa.

P40 vaikuttaa etupuolelta perinteisemmältä mutta P40 Prossa nähdään kenties merkittävin erikoisuus uutuuksissa: näyttölasi kaartuu siinä pidempien sivureunojen ohella selvästi myös ylä- ja alareunasta, joten P40 Prossa arvaillaan nähtävän neljältä reunaltaan kaareva näyttö, mikä olisi uutta älypuhelimissa. P40:n näytön koon pitäisi olla noin 6,1-6,2 tuumaa, P40 Prossa 6,5-6,7 tuumaa.

Huawei-pomo Richard Yu kommentoikin aiemmin, että uutuuksissa tulee olemaan ”ennennäkemätön design”, parannettu kameran kuvanlaatu ja parempi suorituskyky. Järjestelmäpiirinä uutuuksissa on todennäköisesti Kirin 990 / Kirin 990 5G.

3,5 millimetrin kuulokeliitäntää kummassakaan P40-mallissa ei näytä olevan, vaan ainoana liitäntänä on USB-C. Virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet löytyvät puhelinten oikealta kyljeltä. Sormenjälkilukijan odotetaan löytyvän jälleen näytön alta.

Käytössä P40:ssä tulee olemaan Huawein omat taustapalvelut ja sovellukset (Huawei Mobile Services) Googlen vaihtoehtojen (Google Mobile Services) sijaan – ainakin, jos Yhdysvallat ja Kiina eivät ratkaise Huawein tilannetta jollakin tavalla osana kauppaneuvottelujaan ennen puhelinten markkinoilletuloa. Käyttöjärjestelmäversiona on Android 10 osana Huawein EMUI-ohjelmistoa.

Huawei P40 Pron mallinnos. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.
Huawei P40 Pron mallinnos. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.
Huawei P40 Pron mallinnos. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.
Huawei P40 Pron mallinnos. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.
Huawei P40:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.
Huawei P40:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.
Huawei P40:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.
Huawei P40:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.